Print
sweet potato gnocchi

Zoete Aardappel Gnocchi

  • Author: Bianca
  • Prep Time: 60
  • Cook Time: 20
  • Total Time: 1 hour 20 minutes
  • Yield: 35-40 gnocchi afhankelijk van de grootte 1x
  • Method: oven / fornuis
  • Cuisine: vegan, Italiaans

Description

De beste zoete aardappel gnocchi is vegan en gemaakt met slechts 2 ingrediënten. Dit zoete aardappel gnocchi recept is makkelijk te volgen en geweldig wanneer je het serveert met groenten. Eenvoudig te bereiden in een pan of in de oven voor de olievrije versie.


Scale

Ingredients

1 middelgrote (500 gram) zoete aardappel
210 gram bloem (voor glutenvrij zie opmerkingen)

optionele ingrediënten

1/2 theelepel zout
2 eetlepels edelgistvlokken*


Instructions

Bak de zoete aardappel in de oven. Prik de zoete aardappel een paar keer met een vork en bak dit ongeveer een uur in de oven op 175 °C.

Elke manier die je DROGE zoete aardappelpuree oplevert, is goed.

Doe de zoete aardappel in een mengkom. Als je zout en edelgistvlokken gebruikt, voeg dat dan toe aan de zoete aardappel en meng tot alles goed gecombineerd is.

Voeg de bloem beetje bij beetje toe als de zoete aardappel nog warm is. Kneed zachtjes. Kneed het niet te veel, anders zul je meer bloem moeten gebruiken en dit zal de gnocchi erg zwaar qua smaak maken. Hoe minder bloem je gebruikt, hoe luchtiger en zachter de gnocchi zal zijn.

Breng het mengsel over op een schoon met bloem bestoven oppervlak en vorm het tot een brood.

Snijd een stuk van het mengsel en rol het op tot je een lange vorm hebt.

Snijd het vervolgens in kleinere stukjes. Dit is in principe gnocchi en klaar om te worden gekookt. Maar gebruik voor een gnocchi-vorm de methode met de 2 vorken.

Gebruik één vork om de gnocchi op te plaatsen en één vork op de bovenkant van de gnocchi. Houd de gnocchi voorzichtig aan de zijkanten vast om het op zijn plaats te houden. Draai het vervolgens voorzichtig om en rol het opnieuw met de vork bovenop de gnocchi. De vork aan de onderkant blijft staan ter ondersteuning.

Breng een grote pan water aan de kook en voeg de gnocchi één voor één toe. Kook tot de gnocchi naar de bovenkant van het water drijft. Dit duurt meestal slechts enkele minuten.

Laat het uitlekken. Zet apart en bewaar in de koelkast of maak direct de gnocchi.

Voor de pan versie. Je hebt dan olie of een zeer goede pan met anti-aanbaklaag nodig om de gnocchi in de pan te bereiden. Verhit de pan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de gnocchi in porties toe en verwarm tot ze aan de buitenkant goudbruin zijn.

Voor de oven versie. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 10-15 minuten op 175 ° C of totdat ze goudbruin zijn aan de buitenkant.

Serveer direct met (eventueel) wat zout, peper, edelgistvlokken, een beetje limoen- of citroensap en verse kruiden en groenten.


Notes

Je kunt een glutenvrije bloem* gebruiken om deze gnocchi glutenvrij te maken.

Keywords: gnocchi, bijgerecht, lunch, hoofdgerecht, zoete aardappel

Lees vorig bericht:
Vegan Gingerbread Bites
Gingerbread Koekjes

Deze vegan gingerbread koekjes zijn de beste snack voor de feestdagen! Ze zijn niet alleen belachelijk eenvoudig om te maken,...

Sluiten