Description
Met slechts 2 ingrediënten en 10 minuten maak je de lekkerste zuivelvrije kokosmelk. Deze melk is romig en licht zoet. Kokosmelk is perfect als drankje, maar ook in soepen, stoofschotels, papjes, in gebak, ijs- en curry recepten.
Ingredients
- ~ 160 gr (2 kopjes) ongezoete geraspte kokos
- 940 ml (4 kopjes) water (zie notes)
Optionele ingrediënten
- 1 Medjool-dadel zonder pit of ahornsiroop naar smaak voor zoetheid
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 10 gr cacaopoeder voor chocolade kokos “melk”
Instructions
Instructies voor de Blender Methode
Verwarm water (niet kokend).
Voeg samen met het warme water de geraspte kokos toe aan de blender.
Blend een paar minuten op hoge snelheid tot het dik en romig is.
Gebruik minder water voor een romigere melk.
Zet je notenmelk zak klaar (een fijn kaasdoekje werkt ook) en giet de melk door de notenmelk zak heen om de vezels te verwijderen.
Giet de kokosmelk een glazen pot. Serveer onmiddellijk of bewaar maximaal 5 dagen in de koelkast (met deksel).
Instructies voor de Vegan Milker Methode
Verwarm water (niet kokend).
Voeg samen met het warme water de geraspte kokos toe aan de ”vegan milker”.
Steek een staafmixer in de ”vegan milker” en mix een paar minuten tot het dik en romig is.
Gebruik minder water voor een romigere melk.
Til het filterhulpstuk op om de kokosmelk af te laten gieten. Druk met de vijzel de kokosmelk door het filter.
Giet de kokosmelk in een glazen pot. Serveer onmiddellijk of bewaar maximaal 5 dagen in de koelkast (met deksel).
Omdat dit recept geen conserveermiddelen of vulstoffen bevat, zal het vet / de room van de kokosmelk zich separeren en naar boven drijven. Je kunt dit verwijderen of even roeren voordat je de koksmelk serveert.
Notes
Kokosmelk kan zowel koud als warm worden gedronken. Roer voor gebruik.
In de vriezer kun je kokosmelk maximaal 1 maan bewaren en vers in de koelkast maximaal 5 dagen.
Enkele optionele smaakopties:
- ½ theelepel vanille-extract
- 1-2 theelepel (s) cacaopoeder
Voeg de optionele smaak opties toe nadat de kokosmelk klaar is (dus na het blenden en filteren).
dit receptenkaart bevat affiliatie links naar producten die ik graag gebruik
Keywords: kokosmelk, drank, veganistisch, zuivelvrij