Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
soaked oats in a strainer draining above a bowl

Zelf havermelk maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 from 1 review
  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 1 liter 1x
  • Category: drink
  • Cuisine: plantaardig, vegan
  • Diet: Vegan

Description

Een makkelijk en heerlijke basisrecept om zelf plantaardige ”melk” te maken. Deze havermelk is rijk en romig en kan met of zonder een kaasdoek of notenmelkzak gemaakt worden.


Ingredients

Scale
  • 1 kop havermout (100 g)
  • 34 kopjes water (750 ml – 1 liter), afhankelijk van hoe dik en romig je de melk wilt maken

Instructions

  1. Week de haver een nachtje in wat water of week de haver 20 minuten in warm water. Dit is niet nodig. Als je haast hebt, sla het weken dan over.
  2. Na het weken spoel je de haver af. Voeg de haver met 3 tot 4 kopjes water (750 ml tot 1 liter) in een blender toe. Blend enkele seconden.
  3. Serveer/bewaar de melk of giet de melk door een kaasdoek, een zeef of een notenmelkzak.
  4. Bewaar in een fles in de koelkast voor maximaal 5 dagen.