Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Carrot Ginger Turmeric Juice in a glass with a handle on a green napkin on a white marble table with juice pulp in the background

Wortel Gember Kurkuma Juice

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 2
  • Total Time: 7 minutes
  • Yield: 2 porties (sapcentrifuge methode) 1x
  • Category: sap
  • Method: sapcentrifuge of blender
  • Cuisine: vegan, sap,
  • Diet: Vegan

Description

Dit Wortel Gember Kurkuma Sap is een heerlijk sapje dat je immuunsysteem een boost geeft en ontstekingsremmend is. Het bevat wortelen, gember, kurkuma, en citroenen!


Ingredients

Scale
  • 2 citroenen, geschild (schil en pitten verwijderd) (gebruik 1 citroen voor de blendermethode)
  • 2,5 cm verse gember (of 1/2 theelepel gemalen gember; voeg meer toe als je een pittiger sapje wilt)
  • 2,5 cm verse kurkuma (of 1/2 theelepel gemalen kurkuma)
  • 6 middelgrote tot grote wortelen (gebruik 4 wortelen voor de blendermethode)
  • Optioneel: 1 kopje (170 gram) bevroren of verse ananas, geschild en ontdaan van klokhuis, in stukjes gesneden (gebruik een half kopje voor de blendermethode).

Instructions

Voor de sapcentrifuge methode:

Was en (als je dat wilt) schil de gember, kurkuma, en wortel. Als je de wortel, gember en kurkuma niet schilt, was het dan grondig.

Schil de citroen (het witte binnenste is ok).

Snijd de ingrediënten indien nodig in stukken zodat ze in de sapcentrifuge passen.

Maak de sap en serveer onmiddellijk.

Voor de blendermethode:

Was en (optioneel) schil de gember, kurkuma, en wortelen.

Verwijder de schil en de pitten van de citroen.

Doe de wortel, gember, kurkuma, citroen en 1 kopje water in een blender. Mix langzaam en verhoog dan de snelheid. Alle ingrediënten moeten goed gemengd zijn. Als het mengsel te dik is, voeg dan meer water toe.

Giet het mengsel door een zeef of notenmelkzak en verwijder de pulp (vezels). Serveer het sap onmiddellijk.

Zowel bij de sapcentrifuge- als de blendermethode kun je de pulp bewaren voor later.

Dit sap kan in de koelkast in een pot met deksel tot 2 dagen worden bewaard.

De sap pulp is uitstekend te gebruiken in een verscheidenheid van recepten. Het kan dienen als meel/bindmiddel in recepten zoals hamburgers, crackers, brood, en pizza’s.

Als je gedroogde gember/kurkuma gebruikt: voeg 1/2 theelepel gedroogde kurkuma en 1/2 theelepel gedroogde gember toe voordat je het sap serveert. Roer het gewoon in het glas.