Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon
Vegan hot chocolate drink in a blue and white mug on a white backdrop with a marble board

Warme Chocolademelk

  • Author: Bianca
  • Prep Time: 1
  • Cook Time: 5
  • Total Time: 6 minutes
  • Yield: 1 1x
  • Category: Drankje
  • Method: fornuis of melkopschuimer of magnetron
  • Cuisine: Glutenvrij, veganistisch
  • Diet: Vegan

Description

Deze Chocolademelk is rijk, romig en makkelijk te maken met slechts 3 hoofdingrediënten! Een eenvoudig recept voor een heerlijke veganistische warme chocolademelk. Perfect om een grotere portie te maken of voor één kopje. Romig, rijk. schuimig en verwarmend.


Scale

Ingredients

Voor één portie warme chocolademelk:

Voor een grotere portie droge chocolademix:

  • 80 gr ongezoete cocoapoeder (of cacaopoeder)
  • 70 gr zuivelvrije halfzoete of donkere chocoladestukjes (of chocoladereep, gehakt)
  • 70 gr zoetstof naar keuze *
    Optionele toevoegingen:
  • 1 theelepel vanillepoeder en / of 2 theelepels kaneel

Ingrediënten voor een portie warme chocolademelk:

  • 23 eetlepels droge warme cacaomix, van de grotere portie droge chocolademix
  • 1 kopje (~ 230 ml) ongezoete sojamelk *
    Optioneel:
  • 1 druppel amandel- vanille- of pepermuntextract
  • veganistische (kokos) slagroom
  • veganistische marshmallows
  • ½ tl kaneel of speculaaskruiden

Instructions

Voor een grotere portie droge chocolademix.

Voeg alle ingrediënten toe aan een blender en meng gedurende 20-30 seconde tot je een zachte mix hebt. Giet de chocolademix over in een pot en bewaar deze maximaal twee maanden op kamertemperatuur.

Voor gebruik voeg je 2-3 eetlepels per kopje toe aan warme (soja) melk. Optionele natte ingrediënten (zoals pepermuntextract) kunnen vlak voor het serveren worden toegevoegd.

Voor 1 portie

Voeg sojamelk toe aan een grote mok en plaats in de magnetron gedurende 1 minuut. Of voeg toe aan een pan op middelhoog vuur.

Zodra de sojamelk warm is, voeg je de ingrediënten toe voor één portie of 2-3 eetlepels van de grotere portie chocolademix.

Zet terug in de magnetron of kook verder op het fornuis tot alles volledig gecombineerd is. De melk moet warm en romig zijn.

Proef en pas de zoetheid naar behoefte aan. Voeg de optionele ingrediënten toe, zoals pepermunt en vanille.

De tweede optie is mijn go-to-methode. Gebruik een goede melkopschuimer en voeg alle ingrediënten voor 1 portie warme chocolademelk toe aan de melkopschuimer. Laat de melkopschuimer zijn werk doen en serveer warm.


Notes

  • Suikervervangers: je kunt voor deze mix elk type zoetstof in korrelvorm gebruiken, zoals xylitol, stevia, monk fruit of kokossuiker. Je kunt de hoeveelheid suiker verlagen of verhogen. Minder suiker zal je chocolademelk een beetje bitter maken, afhankelijk van de hoeveel melk die je gebruikt.
  • Melkvervangers: Ik gebruik graag sojamelk, omdat het een plantaardige melk is met de hoogste hoeveelheid proteïne en dit het beste is om op te schuimen wat resulteert in een zachte en rijke chocoladedrankje. Maar als je niet zoveel om het schuim geeft, gebruik dan gerust havermelk, kokosmelk of amandelmelk.

Vriezer vriendelijk? Nee

Kun je het voor later bewaren? Het lekkerste is als je het warm serveert.

Keywords: Veganistische warme chocolademelk, Drankje, Chocolade, Cacao

Read previous post:
Frownies facial patches on pink plate on a white backdrop with Frownies pink box in the corner
Mijn ervaring met Frownies Gezichtspleisters

Deze old-school beauty pleisters, ook wel bekend als Frownies gezichtspleisters, zijn mijn nieuwste anti-aging beauty-hack. De tijd voor mij om...

Close