Print

Luchtige Vegan Pannenkoeken

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 6-10 afhankelijk van de grootte 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: veganistsich, plantaardig, amerikaans

Description

Veganistische luchtige pannenkoeken zonder bananen en met een paar eenvoudige trucjes! En ook nog eens een super makkelijk recept. Dit recept is ook glutenvrij en olie-vrij. Mijn advies? Maak wat meer zodat je ook geurende de week van een heerlijk ontbijtje kunt genieten. : Breakfast Cuisine: vegan, plant-based, american Author: The Green Creator Prep time: 5 mins Cook time: 10 mins Total time: 15 mins Serves: 6-10 pancakes (depending in the size) Vegan fluffy pancakes without bananas and a few easy tricks! It’s the easiest recipe ever. This recipe is also gluten-free and oil-free. My advice? Make a big batch and you will have a healthy easy delicious breakfast all week long.


Scale

Ingredients

  • ~ natte ingrediënten ~
  • ½ kopje / 120 ml plantaardige melk
  • ½ kop / 6 eetlepels vegan yoghurt (ik gebruik soja-yoghurt)
  • 1 theelepel / 5 ml vanille-extract
  • 3 eetlepels / 45 ml dadel siroop (je kunt een andere zoetstof gebruiken als je dat lekker vindt)
  • 1/3 kopje / 100 gram ongezoete appelmoes
  • schil en sap van 1 medium biologische citroen
  • ½ kop / 120 ml koolzuurhoudend water
  • toppings: extra citroenschil, dadel siroop en yoghurt
  • ~ droge ingrediënten ~
  • 1 ½ kopje / 200 gr havermeel (blend havermout in een blender) OF zelfrijzend bakmeel OF bloem
  • 1 theelepel / 7 gr bakpoeder
  • 1 theelepel / 7 gr zuiveringszout / baking soda
  • een snufje zout

Instructions

  1. Verhit een anti-aanbak pan of grillplaat op laag vuur.
  2. Meng de droge ingrediënten samen in een grote mengkom.
  3. Roer de natte ingrediënten erdoor tot ze goed gecombineerd zijn en het beslag vloeibaar maar nog steeds dik is.
  4. Schep ongeveer 1/3 kopje beslag op de droge pan/grill, maak een cirkel als je geen pannenkoek ring gebruikt. Laat ongeveer 1-2 minuten bakken voordat je de andere kant omdraait (de tijd hangt helemaal af van de koekenpan/bakplaat die je gebruikt). De bovenkant moet wat bubbels bevatten en een spatel moet gemakkelijk onder de pannenkoek kunnen glijden. Als dit niet mogelijk is, geef het wat meer tijd. Eenmaal omgedraaid, bak je de pannenkoek nog eens 1-2 minuten aan de andere kant.
  5. Herhaal met de rest van het beslag.
  6. Serveer met wat vegan yoghurt, dadel siroop en extra citroenschil. Je kunt deze pannenkoeken serveren met wat je maar lekker vindt. Vers fruit en jam zijn een van mijn andere favoriete toppings.


Notes

Deze pannenkoeken kun je een paar dagen in de koelkast bewaren. Verwarm ze in een pan wanneer je klaar bent om ze te serveren.

Lees vorig bericht:
Twice Baked Potatoes
Dubbel Gebakken Aardappelen

Dit recept is een heerlijk recept voor al mijn aardappel liefhebbers hier. Dit recept voor dubbel gebakken aardappelen is veelzijdig,...

Sluiten