Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Vegan Apple Crisp in the mold with a spoon on a white backdrop with a blue napkin

Vegan Appel Crisp

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 45
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 3-4 1x
  • Method: bakken

Description

Dit recept is toch wel een echt herfst favoriet. Heerlijk goud bruin en krokant gebakken met zachte warme appels. En voor deze perfecte vegan appel crisp heb je maar 6 ingrediënten nodig.


Ingredients

Scale
  • 5 (middelgrote) appels, geschild en zonder klokhuis
  • 1 eetlepel kokossuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels kaneel
  • 115 gram havermout
  • 85 gram pure appelmoes / puree
  • 65 gram kokossuiker

Instructions

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Snijd de appels in hapklare stukjes of snijd ze in dunne plakjes. Voeg de appels toe aan een mengkom met 1 eetlepel kokossuiker, kaneel en citroensap. Roer om te combineren en zet opzij.

Combineer in een aparte kom de havermout, 65 gram kokossuiker en appelmoes.

Voeg de appels toe aan een ovenschotel en strooi vervolgens de havermout topping er bovenop. Druk de havermout topping in de appels met een spatel. Bak 45-60 minuten (180 ºC)  in een voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin en knapperig is. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voor het opdienen.

Je kunt appel crisp warm of koud serveren.


Notes

In de koelkast in een glazen container met deksel kun je de appel crisp 3-4 dagen bewaren.