Description
Dit recept is toch wel een echt herfst favoriet. Heerlijk goud bruin en krokant gebakken met zachte warme appels. En voor deze perfecte vegan appel crisp heb je maar 6 ingrediënten nodig.
Ingredients
- 5 (middelgrote) appels, geschild en zonder klokhuis
- 1 eetlepel kokossuiker
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels kaneel
- 115 gram havermout
- 85 gram pure appelmoes / puree
- 65 gram kokossuiker
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Snijd de appels in hapklare stukjes of snijd ze in dunne plakjes. Voeg de appels toe aan een mengkom met 1 eetlepel kokossuiker, kaneel en citroensap. Roer om te combineren en zet opzij.
Combineer in een aparte kom de havermout, 65 gram kokossuiker en appelmoes.
Voeg de appels toe aan een ovenschotel en strooi vervolgens de havermout topping er bovenop. Druk de havermout topping in de appels met een spatel. Bak 45-60 minuten (180 ºC) in een voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin en knapperig is. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voor het opdienen.
Je kunt appel crisp warm of koud serveren.
Notes
In de koelkast in een glazen container met deksel kun je de appel crisp 3-4 dagen bewaren.