Print
easy baked tempeh

Tempeh Bereiden (4 ingrediënten / knapperig of rokerig)

  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 20
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2-3 1x
  • Category: hoofdgerecht of bijgerecht
  • Method: oven of hetelucht friteuse
  • Cuisine: Aziatisch

Description

Voor dit eenvoudig te bereiden recept voor gebakken tempeh heb je slechts 4 ingrediënten en 30 minuten nodig! Een heerlijke vegan & glutenvrije bron van plantaardige eiwitten die een perfecte aanvulling zijn op zoveel andere recepten! Een basisrecept waar je steeds op kunt terugvallen.


Scale

Ingredients

Voor de rokerige versie:

  • 200 gram tempeh (op basis van soja)
  • 1 theelepel milde mosterd
  • 2 eetlepels (laag in sodium) tamari ( sojasaus of liquid aminos is ook goed)
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder

Voor de knapperige versie:

  • 200 gram tempeh (op basis van soja)
  • 1 theelepel milde mosterd
  • 2 eetlepels (laag in sodium) tamari ( sojasaus of liquid aminos is ook goed)
  • 1 eetlepel edelgistvlokken*

Instructions

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Je kunt ook een siliconenmat gebruiken.

Snijd de tempeh in middelgrote blokjes. Snijd de tempeh echter niet in te kleine blokjes, omdat deze gemakkelijker aan kunnen branden.

Plaats de blokjes in een mengkom.

Voeg de tamari en mosterd toe aan de tempeh, roer om te combineren tot de tempeh het grootste gedeelte van de tamari en mosterd heeft geabsorbeerd.

Voeg de edelgistvlokken en/of gerookte paprikapoeder toe en meng opnieuw.

Verspreid de tempeh over de bakplaat en bak vervolgens 20-30 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn met een knapperige randje.

Als je de tempeh in de hetelucht friteuse wilt bakken:

Voeg de tempeh toe aan het mandje en bak ongeveer 10-15 minuten op 190°C. Schud het mandje halverwege even.

Haal de tempeh uit de oven of hetelucht friteuse en serveer warm.


Notes

Warm zijn deze gebakken tempehblokjes heerlijk, maar eventuele restjes kun je 3-4 dagen in de koelkast bewaren.

Keywords: tempeh, soya

Lees vorig bericht:
pomegranate in bowl
Leuke Dingen #9 – Herfst Favorieten

Het is gemakkelijk om de herfst te beschouwen als ''weg met het oude en kom maar door met het nieuwe'',...

Sluiten