Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A glass with iced brown sugar shaken espresso and a separated top layer of white oat milk.

Starbucks IJskoffie (Copycat)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Total Time: 5
  • Yield: 1 1x
  • Category: drankje
  • Method: cocktail shaker
  • Cuisine: Amerikaans
  • Diet: Vegan

Description

Deze Starbucks IJskoffie van de Iced Brown Sugar Shaken Espresso is een verfrissende ijskoffiedrank die de kracht van espresso, de zoetheid van bruine suiker en de romigheid van havermelk combineert met een vleugje kaneel.


Ingredients

Scale
  • 4 espresso shots = 4 oz (120 ml)
  • 23 theelepels lichtbruine suiker of kokossuiker (pas de zoetheid aan je voorkeur aan)
  • 1/3 kop (80 ml) ongezoete havermelk of barista havermelk creamer
  • 1 ½ kopje ijsblokjes, ongeveer 225 gram (1 kopje om te shaken en 1/2 kopje om te serveren)
  • ¼ theelepel kaneel + snufje kaneel voor de topping

Instructions

  1. Combineer in een cocktail shaker of een goed afgesloten pot (zoals een Weck pot met deksel) de volgende ingrediënten: espresso shots, lichtbruine suiker of kokossuiker, ijs en kaneel.
  2. Sluit de shaker of pot goed af en schud ongeveer 30 seconden krachtig. Dit zorgt ervoor dat de ingrediënten goed gemengd worden en de koffie koud wordt.
  3. Vul een glas met ijsblokjes. De hoeveelheid ijs die je gebruikt, kan variëren afhankelijk van je voorkeur voor een sterkere of koude koffie.
  4. Giet het geschudde espressomengsel over het ijs gevolgd door een scheut havermelk.
  5. Strooi een vleugje kaneel over de koffie voor een extra vleugje smaak.
  6. Roer je drankje voorzichtig om ervoor te zorgen dat de smaken gelijkmatig worden verdeeld.

Notes

  • Je hebt geen dure espressomachine nodig; je kunt sterk gezette koffie gebruiken als vervanging voor espresso shots. Met een Moka-pot, Aeropress, French Press of pour over/ drip koffie krijg je vergelijkbare resultaten.
  • Om een grotere portie te maken, verdubbel of verdrievoudig je de ingrediënten en pas je de verhoudingen aan.
  • Zorg ervoor dat je de drank super goed schudt om hem schuimig en gekoeld te maken voordat je hem in een glas schenkt.
  • Gebruik gerust meer suiker voor een zoeter drankje.
  • Gebruik meer ijsblokjes of minder espresso voor een niet al te sterke koffie.

Nutrition

  • Serving Size: 1
  • Calories: 48
  • Sugar: 5.8g
  • Fat: 1.2g
  • Carbohydrates: 8.8g
  • Protein: 0.7g
  • Cholesterol: 0mg