Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon print print icon squares squares icon
Brussels sprout pasta in a round bowl on a light backdrop with a pasta bowl in the back and small bowls

Geroosterde Spruitjes Pasta

  • Author: Bianca
  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 20
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 1x
  • Category: lunch, avondeten
  • Method: oven, fornuis
  • Cuisine: Italiaans
  • Diet: Vegan

Description

Deze Geroosterde Spruitjes Pasta is een stevige en lekkere herfst lunch of -diner. Dit recept is zuivelvrij, veganistisch en olievrij.


Scale

Ingredients

voor de pasta

  • 12 kleine teentjes knoflook, fijn geraspt
  • 2 kopjes / 330 gram spruitjes
  • 1 ½ kopje / 150 gram (ongekookte) pasta (GF is ook een optie)
  • snufje chilivlokken of cayennepeper, meer naar smaak (optioneel)
  • 2 el gehakte hazelnoten (of walnoten)
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • sap van 1 kleine of een halve grote citroen of limoen
  • zout en zwarte peper, naar smaak
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • fijngehakte peterselie, ter garnering

om de spruitjes te coaten en te roosteren

  • 2 tl milde mosterd
  • 1 tl sojasaus of tamari
  • 2 theelepels appelcider azijn
  • 1 el donkere balsamico
  • ¼ tl zwarte peper
  • 2 el uienpoeder
  • 2 el dadelsiroop

Instructions

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een grote bakplaat met papier.

Maak je spruitjes schoon. Haal indien nodig de buitenste bladeren eraf en snijd het uiteinde/de steeltjes eraf. Snijd elk spruitje in 4 even dikke plakken in de richting van de stengel. Doe in een grote mengkom.

Combineer de ingrediënten in een mengkom om de spruitjes te bedekken. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de spruitjes. Combineer het mengsel met de spruitjes tot alle spruitjes bedekt zijn. Verdeel over de bakplaat bekleed met bakpapier. Probeer ervoor te zorgen dat de spruitjes elkaar niet aanraken. Laat ongeveer 10-20 minuten roosteren tot de spruitjes licht bruin zijn. Roer ze na 5-10 minuten om. Breng op smaak met peper en zout als ze gaar zijn en zet apart.

Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Bewaar 2 eetlepels kookwater net voor het uitlekken van de pasta.

Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op laag vuur of gebruik een zware pan. Eenmaal heet voeg je een scheutje water of water van de uitgelekte pasta toe, de knoflook en een snufje chilivlokken of cayennepoeder. Als je met olie kookt: doe 1 eetlepel olijfolie in een hete pan in plaats van water.

Verhit de knoflook zachtjes ongeveer 2 minuten op laag vuur, al roerend. Voeg meer water of olie toe (afhankelijk van of je oliearm of olievrij kookt) en zorg ervoor dat de knoflook niet bruin wordt, want dan zal het bitter smaken.

Voeg de gehakte hazelnoten, edelgistvlokken, citroensap en een scheutje water toe.

Roer om te combineren en voeg ook de uitgelekte pasta toe aan de pan.

Breng op smaak met peper en zout, gerookte paprikapoeder en roer de geroosterde spruitjes door de pasta. Roer goed door.

Verdeel over twee borden, bestrooi met gehakte peterselie.


Notes

Als je deze pasta olie-vrij wilt bereiden, besprenkel de pasta dan bij het serveren met een flinke scheut citroensap.

Keywords: Spruitjes, pasta, Italiaans, veganistisch, lunch, diner

Read previous post:
Quinoa salad in oval bowl with chopstick on a lightbrown napkin and a light backdrop.
Quinoa Salade met 3 Dressings

Een salade is zo goed als de dressing. Ik denk dat het super handig is om één of twee goede...

Close