Description
Snelle ingelegde rode ui maak je met slechts 5 ingrediënten en ze voegen een pittige, zoete smaak en knapperige textuur toe aan gerechten. Het duurt minder dan 10 minuten om te maken en ze blijven een paar weken goed in de koelkast.
Ingredients
- 2 middelgrote rode uien of 1 grote rode ui, gepeld en zeer dun gesneden
- 250 ml witte azijn (of een andere azijn)
- 375 ml kopjes water
- 60 gram suiker (of een andere zoetstof)
1 eetlepel fijne zeezout
Instructions
Snijd de uien in ringen
Pel de rode uien en snij in dunne plakjes. Het helpt om een mandoline te gebruiken. Het is sneller en alle uienplakken zijn even groot. Maar je kunt ook een mes gebruiken om de uien te snijden.
Doe de uien in twee potjes of een grote pot. Ik gebruik graag twee potjes van 300 ml of een pot van bijna een halve liter. Als je extra ingrediënten gebruikt, doe deze dan ook in de pot.
Azijn mengsel
Meng in een pan op middelhoog vuur het water, de azijn, het zout en de suiker. Roer tot het zout en de suiker zijn opgelost. Dit mag niet veel langer dan 1 minuut duren.
Voeg toe aan de uien
Laat het mengsel iets afkoelen en giet het over de uien in de pot. Zorg ervoor dat alle uien ondergedompeld zijn in de pekel.
Pekel
Zet opzij en laat de potten afkoelen tot ze op kamertemperatuur zijn. Bedek de potten vervolgens met een deksel en bewaar ze vervolgens in de koelkast om te pekelen.
Serveer
De ingelegde uien zijn klaar om te worden geserveerd als ze levendig roze van kleur en zacht zijn. Dit duurt ongeveer 1 uur of een nachtje voor dikker gesneden uien.
Notes
Snelle ingelegde rode uitjes zijn in een glazen pot met deksel in de koelkast ongeveer 3-4 weken houdbaar.