Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Citrus Buckwheat Porridge

Romige Citrus Boekweitpap

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: ontbijt, pap
  • Cuisine: vegan, zuivel vrij, plantaardig, vegetarisch, veganistisch

Description

Deze romige citrus boekweitpap is heerlijk als je niet zo van de dikke droge pap recepten bent. Deze boekweitpap is romig en ook nog lekker fris door de citrusvruchten. Het is gemakkelijk om de avond ervoor te maken, zodat je in de ochtend alleen maar je boekweit pap uit de koelkast hoeft te halen. Opwarmen is niet nodig.


Ingredients

Scale
  • 90 gram boekweitgrutten, afgespoeld onder stromend water en uitgelekt
  • 250 ml water om de boekweit te koken
  • 50 ml havermelk (een andere plantaardige melk is ook prima, zoals amandelmelk)
  • 3 mandarijnen
  • sap van één middelgrote sinaasappel (ongeveer 4 eetlepels)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • een scheutje citroensap
  • vers gesneden mandarijnen als een topping (optioneel)
  • 2 el hennepzaden als een topping (optioneel)
  • OPTIONEEL:
  • naar smaak: dadelpasta of ahornsiroop (je kunt proeven hoe zoet je pap is met de hoeveelheid sinaasappelsap en mandarijnen in dit recept en overeenkomstig aanpassen). Ik gebruik vaak maar 1 theelepel.
  • OVERIGE TOPPING OPTIES:
  • noten zoals pistachenoten, amandelen of walnoten in stukjes gehakt
  • pompoenpitten
  • cacao nibs
  • amandelboter

Instructions

  1. Als je tijd hebt, laat de boekweit een paar uur of een nachtje in water weken in een dubbele hoeveelheid water. Dit is volledig optioneel. Spoel de boekweit af. Plaats de boekweit in een pan op laag vuur. Rooster lichtjes tot het droog is en een beetje donkerder. Het roosteren is ook optioneel.
  2. Anders: spoel de boekweit af onder stromend water. In een pannetje voeg water toe aan de boekweit. Kook ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur totdat de boekweit in grootte is verdubbeld. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
  3. Voeg de gekookte boekweit toe aan je blender samen met alle andere ingrediënten (behalve de toppings) en blend op hoge snelheid tot je een gladde massa hebt. Als je kunt, bewaar de boekweitpap bij voorkeur in de koelkast voor een paar uurtjes om dikker te laten worden. Serveer in een kom met de toppings die je lekker vindt.

Notes

Eventuele restjes kun je maximaal drie dagen in de koelkast bewaren.