Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
red beans carrot salad with dill

rode bonen wortel salade met dille

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 2x 1x
  • Category: salade
  • Diet: Vegan

Description

Deze plantaardige rode bonen wortel salade met dille zit vol met eiwitten en vezels. Makkelijk te maken en vullend.


Ingredients

Scale
  • 300 gr rode bonen uit blik (gekookt)
  • 3 theelepels (gedroogde) dille
  • 3 grote wortelen (geraspt of door de keukenmachine gehaald)
  • snufje gedroogde peterselie
  • 1 eetlepel azijn naar smaak (ik gebruikte wijnazijn) en/of sap van een citroen
  • snufje peper en zout
  • snufje gedroogde knoflook
  • 2 theelepels olijfolie
  • 8090 gram gekookte quinoa
  • 1 avocado (halfje per persoon)

Instructions

  1. Voeg alle ingrediënten in een grote kom en meng alles goed totdat alle bonen goed bedekt zijn met de overige ingrediënten.
  2. Giet de bonen salade in een serveer kom, dek af en plaats in de koelkast zodat de salade lekker kan marineren (voor minstens een half uur).
  3. Serveer koel. Dit is ook de volgende dag heerlijk.

Notes

Deze salade kun je ongeveer twee dagen bewaren in de koelkast.