Description
Deze plantaardige rode bonen wortel salade met dille zit vol met eiwitten en vezels. Makkelijk te maken en vullend.
Ingredients
Scale
- 300 gr rode bonen uit blik (gekookt)
- 3 theelepels (gedroogde) dille
- 3 grote wortelen (geraspt of door de keukenmachine gehaald)
- snufje gedroogde peterselie
- 1 eetlepel azijn naar smaak (ik gebruikte wijnazijn) en/of sap van een citroen
- snufje peper en zout
- snufje gedroogde knoflook
- 2 theelepels olijfolie
- 80–90 gram gekookte quinoa
- 1 avocado (halfje per persoon)
Instructions
- Voeg alle ingrediënten in een grote kom en meng alles goed totdat alle bonen goed bedekt zijn met de overige ingrediënten.
- Giet de bonen salade in een serveer kom, dek af en plaats in de koelkast zodat de salade lekker kan marineren (voor minstens een half uur).
- Serveer koel. Dit is ook de volgende dag heerlijk.
Notes
Deze salade kun je ongeveer twee dagen bewaren in de koelkast.