Description
Als je van een goede, romige (niet dikke) havermoutpap houdt met een grote verscheidenheid aan smaken en texturen, dan is dit er eentje om te proberen.
Ingredients
- 112 gram (1 kopje ) bevroren rode bessen
- 60 gram (¼ kopje) plantaardige yoghurt, zoals soja-yoghurt of kokosyoghurt
- 50 gram (½ kopje) havermout
- 60 ml (¼ kopje) water
- 115 ml (½ kopje) plantaardige melk, zoals sojamelk of kokosmelk voor een romigere textuur
- 1 el zoetstof, zoals ahornsiroop of dadelsiroop
- ½ theelepel kaneel
- een paar gehakte walnoten (of amandelen) als topping
- ½ tl amandelboter als topping
Instructions
Voeg de havermout en het water toe aan een pannetje. Laat sudderen op middelhoog vuur tot bijna al het water is opgenomen. Voeg de plantaardige melk toe (begin met een beetje en voeg meer toe naarmate de havermout meer van de melk opneemt).
Voeg ook de rode bessen toe en laat op laag vuur sudderen. Je kunt de helft van de rode bessen open prakken met een vork zodat het sap in de havermoutpap wordt opgenomen. Voeg ook de zoetstof naar keuze toe.
Roer tot de havermoutpap een beetje vloeibaar en opgewarmd is. Laat het niet koken en voeg niet te veel melk per keer toe. De pap is klaar om geserveerd te worden als het romig is en zo dik of dun als jij lekker vindt. *
Voor een romige textuur:
Als de pap klaar is, haal je het pannetje van het vuur en roer je de yoghurt erdoor of serveer het naast je pap in het kommetje.
Giet de rode bessen havermoutpap in een kommetje en voeg meer rode bessen toe. Serveer met yoghurt, gehakte walnoten, amandelboter en een scheutje kaneel.
Serveer de pap warm, want dat combineert zo lekker met de yoghurt en zure rode bessen.
Notes
Dit recept is voor een vloeibare havermoutpap zoals ik dat lekker vind, maar je kunt meer of minder melk toevoegen, afhankelijk van of je je pap meer vloeibaar of minder vloeibaar wilt serveren.
Keywords: ontbijt, rode bessen, pap, yoghurt, haver, havermout