Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon print print icon squares squares icon
Pumpkin Pie Overnight Oats on a white backdrop in a small glass on a light blue plate with a small bowl in the background

Pompoen Overnight Oats

  • Author: Bianca
  • Prep Time: 10
  • Total Time: 10
  • Yield: 2 kleine porties 1x
  • Category: ontbijt
  • Method: koelkast (2 uur of een hele nacht laten weken)
  • Cuisine: amerikaans
  • Diet: Vegan

Description

Deze pompoen overnight oats is eigenlijk pompoentaart als ontbijt. Het is snel, makkelijk, veganistisch, natuurlijk gezoet, glutenvrij en heerlijk! Een supergezellig herfstontbijt dat zowel koud als warm geserveerd kan worden.


Scale

Ingredients

Pompoen Overnight Oats

  • 45 gram (1/2 kopje) havermout
  • 125 ml (1/2 kopje) ongezoete amandelmelk (of plantaardige melk naar keuze)
  • 2 eetlepels pompoenpuree – uit blik (geen pompoentaartvulling) of maak het zelf.
  • 1 theelepel chiazaad
  • 3 theelepels dadelsiroop of een andere zoetstof naar keuze, zoals ahornsiroop *
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • garnering: dadelstroop + gehakte pecannoten, walnoten of hazelnoten voor garnering

optionele extra garnering: Pompoen Speculaas Puree

  • 240 gram (1 kopje) pompoenpuree
  • 80 ml (1/3 kopje) ongezoete amandelmelk
  • 1 theelepel speculaaskruiden

Instructions

Ik gebruik pompoenpuree die ik zelf maak, het recept daarvoor vind je HIER. Of je kunt pompoenpuree uit blik kopen, maar zorg ervoor dat het geen pompoentaartvulling is.

Combineer alle Pompoen Overnight Oats-ingrediƫnten (behalve de toppings) in een kom en roer goed om te combineren. Plaats in een pot (bij voorkeur een afsluitbare pot) en laat een nacht of minimaal 2 uur in de koelkast staan.

Serveer koud of opgewarmd.

Optioneel: voeg een extra laag Pompoen Speculaas Puree toe aan de Pompoen Overnight Oats. Voeg eenvoudig (overgebleven) pompoenpuree toe aan een kom met amandelmelk en speculaaskruiden. Roer goed om te combineren. Restjes zijn geweldig voor in granola, koekjes en smoothies.


Notes

* Dit recept is niet erg zoet, maar kan gemakkelijk aangepast worden. Ik raad aan om de pompoenpuree te proberen, zoals beschreven in het recept en proef en pas het dan aan naar je smaak. Voeg meer zoetstof toe voor een zoetere smaak of voeg meer zoetstof toe pas als je het serveert om een individuele portie zoeter te maken zoals je wilt.

Voeg voor het opdienen 1-2 eetlepels (amandel) melk toe als de havermout te dik is.

Overnight oats is een recept dat is gemaakt om koud van te genieten zonder de havermout te verwarmen en te koken. De havermout wordt zacht en romig tijdens het ”weken”. Maar als je je havermout liever warm hebt, warm het dan ’s ochtends op met een scheutje plantaardige melk.

Dit recept is van nature glutenvrij, maar zorg ervoor dat je de havermout controleert om te zien of ze niet verwerkt zijn in een faciliteit met gluten.

Bewaar in de koelkast in een luchtdichte verpakking tot 5 dagen.

Keywords: havermout, pompoen, ontbijt

Read previous post:
two tall glasses with banana bread milk on a white backdrop with a white napkin and a small light blue plate with a few slices of banana
Bananenbrood Melk

Een snelle en makkelijke manier om in 5 minuten bananenbrood melk te maken! Van nature zuivelvrij, romig, zoet en perfect...

Close