Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Easter Egg Nests

Paasei nestjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 from 1 review
  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 25 mins
  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 13 cupjes 1x
  • Category: zoet, snack, Pasen, feestdagen, lekkers
  • Cuisine: vegan, gezond, Pasen, suikervrij, glutenvrij, zuivelvrij

Description

Deze paasei nestjes zijn een gezondere variant op de klassieke paas traktaties en zijn rauw, vegan (als je de bijenpollen achterwege laat), glutenvrij, en vrij van geraffineerde suikers.


Ingredients

Scale
  • voor de nestjes:
  • 5 eetlepels havermout
  • 4 ontpitte en geschilde medjool dadels
  • 2 eetlepels zoetstof (ik gebruikte ahornsiroop)
  • 2 grote eetlepels rauwe cacao poeder
  • voor de mini-eitjes:
  • 90 gram (een kopje) cashewnoten (macadamia noten of witte amandelen zijn ook lekker)
  • twee eetlepels zoetstof (ik gebruikte ahornsiroop)
  • een halve eetlepel kokosolie
  • voor het kleuren:
  • witte eieren: geen kleuring
  • rode eieren: rode bieten poeder of gedroogde en bevroren rode bessen
  • groen: spirulina poeder
  • geel: bijenpollen, maar je kunt ook kurkuma gebruiken om het vegan te houden.

Instructions

  1. Om de nestjes te maken, meng je alle ingrediënten voor de nestjes in een keukenmachine en vorm ze tot kleine balletjes. Druk ze plat in de cupcake houdertjes.
  2. Reinig de keukenmachine zodat je de eitjes kunt maken. Om de eitjes te maken, meng je alle ingrediënten voor de eitjes in een keukenmachine tot het bijna een bal vormt. Meng alles niet te lang, want dan komt er teveel olie vrij en dan maak je een notenboter. Voeg meer ahornsiroop toe indien nodig. Vorm het deeg in kleine eitjes.
  3. Voor de kleuring houd je de kleuren en eitjes gescheiden. Ik gebruikte ⅓ theelepel spirulina poeder om groene mini eieren te maken, 1 eetlepel bijenpollen voor de gele mini eieren en 1 theelepel gedroogde rode bieten poeder voor de rode mini eieren. Rol de eitjes in een kleine bal en rol ze vervolgens door de kleur heen. Laat in de koelkast opstijven als ze te zacht zijn.