Description
Havermout met koude koffiesmaak, bedekt met plantaardige yoghurt en bestrooid met cacaopoeder ook wel Tiramisu Overnight Oats genoemd.
Ingredients
HAVERMOUT LAAGJE
- 60 gram (ongeveer ½ kopje) havermout (jumbo)
- 80 ml (1/3 kopje) espresso
- 1 theelepel gemalen lijnzaad
- snufje zeezout
- ½ tl vanille-extract
- 80 ml (1/3 kopje) plantaardige melk
- 2 theelepels ahornsiroop
- een paar druppels amandelextract of (alcoholvrije) rumextract
YOGHURT LAAGJE
- 3 eetlepels gewone sojayoghurt of vanille sojayoghurt
optioneel: voeg eventueel 1 theelepel ahornsiroop en ½ theelepel vanille-extract toe (als je ongezoete sojayoghurt gebruikt)
SERVEER
- 1/2 theelepel cacaopoeder om te serveren
Instructions
Gebruik een potje of een kom om de havermout te bereiden (afhankelijk van hoeveel je maakt). Als je het recept verdubbelt, gebruik dan een kom. Voeg de havermout, gemalen lijnzaad, zout, rum- of amandelextract, vanille-extract, ahornsiroop, plantaardige melk en espresso toe aan een middelgrote kom en roer om te combineren. Dek de kom af en zet het een nachtje of minimaal een uur in de koelkast.
Roer de volgende dag de havermout nog even door en serveer in een kleinere pot/kom met een laag of meerdere lagen plantaardige yoghurt.
Begin de lagen met het geweekte havermengsel. Dan de yoghurt en nog meer havermout en yoghurt als je wilt. Serveer voor een snel ontbijt half havermout en half yoghurt.
Bestuif de bovenste yoghurtlaag met een royale laag cacaopoeder.
Serveer onmiddellijk.
Notes
Als je jumbo havermoutvlokken gebruikt, kun je deze overnight oats tot 4 dagen in de koelkast bewaren in een luchtdichte container.
Espresso heeft de voorkeur omdat het sterk is en een diepe smaak geeft, maar je kunt dit ook cafeïnevrij maken.
In plaats van vanille-sojayoghurt kun je ongezoete sojayoghurt gebruiken en er nog wat ahornsiroop en een druppel vanille-extract door roeren.
Maak het glutenvrij door glutenvrije havermout te kiezen.
Verdubbel of verdrievoudig het recept om meerdere potten overnight oats te maken voor de komende dagen.