Description
Elke keer weer perfecte popcorn zonder olie, maar met een heerlijke vegan ”kaas” smaak dat ook echt aan je popcorn blijft kleven.
Ingredients
Scale
- een half kopje (ongeveer 50 gram) biologische popcornpitten/popcorn mais
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- ½ eetlepel knoflook poeder
- 1–2 eetlepels uien poeder
- water in een spuitfles
- popcorn popper of popcorn maker
- Andere kruiden opties:
- In plaats van water kun je ook gebruik maken van water gemengd met appel azijn of het water/vloeistof van een pot augurken (dille). Andere opties zijn gedroogde dille of chlorella.
Instructions
- Terwijl ik mijn kruiden erbij pak, laat ik mijn popcorn maker alvast even opwarmen (30 seconden). Doe de popcornpitten in de popcorn maker. Plaats een kom voor de popcorn maker om de popcorn op te vangen. In een paar minuten heb je verse, perfect gepofte warme popcorn.
- Vul je sprayflesje met water (of één van de andere suggesties).
- Wanneer de popcorn klaar is, spuit je de popcorn lichtelijk met water en strooi je de kruiden over de popcorn. Als je hiermee wacht, zal het water opdrogen en zullen de kruiden niet aan de popcorn kleven. Zorg ervoor dat je kruiden poederachtig zijn. Als het te korrelig is, gaat het niet zo goed aan de popcorn kleven. Je kunt bijna alle kruiden poederachtig maken in een mortel of droge koffiemaler/blender.