Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mexican Fava Bean Soup (Sopa de Habas)

Mexicaanse Tuinbonen Soep (Sopa de Habas)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 15 mins
  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 1-2 1x
  • Category: soep, vegan, gezond, mexicaans, plantaardig
  • Cuisine: vegan, vegetarisch, paleo, plantaardig, mexicaans

Description

Een traditionele Mexicaanse Tuinbonen Soep. Makkelijk, romig en vol van smaak.


Ingredients

Scale
  • 2 kopjes gepelde tuinbonen
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 1 rijpe tomaat, in stukjes gehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1/2 kleine gele ui, in stukjes gesneden
  • 1/2 eetlepel citroensap of appelazijn
  • een vleugje Keltisch zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel extra virgin olijfolie
  • optionele 1/4 theelepel gemalen saffraandraadjes
  • optionele 1/4 theelepel gemalen komijn

Instructions

  1. Week de tuinbonen ’s nachts in wat water. Spoel ze goed af en voeg de tuinbonen in een pan. Breng de tuinbonen met 2 kopjes groentebouillon aan de kook op hoog vuur; zet het vuur lager tot medium en kook ze gaar (dit zal ongeveer 40 minuten duren).
  2. Maak ondertussen de recado. Meng de tomaten, knoflook, ui, olijfolie, zout en peper in een blender of keukenmachine en pureer. Zet aan de kant.
  3. Verhit een klein beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de recado en kook, onder voortdurend roeren, tot het dikker begint te worden. Een paar minuten is genoeg.
  4. De tuinbonen zijn nu klaar om gepeld te worden. Lek ze eerst uit, maar bewaar het water van de groenten bouillon voor later. Pel de tuinbonen (dit is optioneel, maar komt de smaak en structuur ten goede). Gepelde tuinbonen maakt de soep heerlijk glad. Voeg de gepelde tuinbonen met de groentebouillon / kookvocht, saffraan en komijn in de pan. Kook de bonen, roer af en toe, totdat de smaken mooi versmelten en de tuinbonen zeer mals worden en in de soep breken. Dit zal ongeveer 10 minuten duren.
  5. Als je tuinbonen gebruik uit een glazen pot, spoel ze goed af en pel ze. Bereid 2 kopjes groenten bouillon voor en gebruik dit als vloeistof en volg verder het recept hierboven.