Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A glass with yellow lemonade on the bottom and green matcha tea with ice cubes on the top with a glass straw on a white plate with lemon slices with a small bowl with green matcha tea in the background

Matcha Limonade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Total Time: 5
  • Yield: 1 portie (ongeveer 475 ml) 1x
  • Category: drankje
  • Cuisine: Amerikaans
  • Diet: Vegan

Description

Deze matcha limonade is een verfrissend, zoet drankje gemaakt van half matcha thee en half limonade gelaagd tussen ijsblokjes.


Ingredients

Scale

CITROENSAP (EERSTE LAAGJE)

  • 3 eetlepels (40 ml) vers citroensap (1 citroen)*
  • ½ kop (120 ml) water
  • 2 eetlepels (25 ml) ahornsiroop*

TWEEDE LAAGJE

  • IJsblokjes, zoveel als nodig om het glas te vullen

PURE MATCHA THEE (DERDE LAAGJE)

  • 1 theelepel matcha-poeder*
  • 3 eetlepels (45 ml) warm water (watertemperatuur ongeveer 70°C)

Instructions

LAAGJE 1.
Bereid verse limonade. Pers de limonade uit in een (serveer)glas en zet apart of koel in de koelkast. Wanneer je klaar bent om je matcha limonade te maken voeg je het citroensap toe aan het glas. Dit moet het glas zijn waar je de matcha limonade in gaat serveren. Voeg water en ahornsiroop toe aan het glas en roer om te combineren.

LAAGJE 2.
Voeg ijsblokjes toe aan het glas en zet apart.

LAAGJE 3.
Zeef het matcha-poeder in een kleine kom met een fijnmazige zeef om eventuele klonters te verwijderen. Voeg warm water toe aan de kom. Het water hoeft niet kokend water te zijn. Ik maak graag matcha thee met een watertemperatuur van 70°C. Klop krachtig met een matcha bamboe garde of een gewone garde en maak Z en M bewegingen. Nogmaals, dit voorkomt dat er klonters in je matcha limonade komen.

Giet de groene matcha thee over de limonade. Roer om te combineren.

Serveer onmiddellijk.


Notes

Hoewel vers het beste is, kun je in plaats van vers geperst citroensap ook in de winkel gekocht citroensap gebruiken. Als dit suiker bevat, kun je de zoetstof in dit recept overslaan.

De zoetheid van dit drankje is heel persoonlijk. Voeg meer zoetstof toe als dat nodig is.

Elke zoetstof zal werken als een alternatief hier. Suikers op basis van siroop zijn het gemakkelijkst op te lossen in citroensap en water.

Als je kristalsuiker wilt gebruiken, los dit dan op in het water voor dit recept in een kleine steelpan op matig vuur; roer voortdurend tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen voor gebruik.

Voor een mildere matcha-smaak gebruik je ½ theelepel matcha-poeder.

Je kunt de limonade van tevoren maken. Het enige wat je hoeft te doen is de matcha groene thee te maken en deze over je eerder gemaakte limonade met ijsblokjes te gieten.