Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
buckwheat_bread_sandwich

Makkelijke Boekweitbrood (zonder gluten en gist)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 from 3 reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 50 mins
  • Total Time: 1 hour 10 mins
  • Yield: 1 brood 1x
  • Category: vegan, brood, bijgerecht, snack, starter, lunch
  • Cuisine: brood, vegan, plantaardig, zuivelvrij, glutenvrij

Description

Dit boekweitbrood is zo eenvoudig als weken, mixen en bakken. Het is voedzaam en zo heerlijk. Dit is echt de makkelijkste, volledig veganistische en glutenvrije brood.


Ingredients

Scale
  • 1 1/3 kop (220 gram) boekweit, in water geweekt voor 6 uur of een nacht
  • 1/4 kop (40 gram) chia zaden gemengd met 4 eetlepels water
  • 1 kop (240 ml) water
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 2 knoflookteentjes, in stukjes gesneden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • zwarte peper, een paar snufjes
  • 1/2 theelepel zout (optioneel)

Instructions

  1. Laat de boekweit een nachtje weken in ruim water of tenminste minstens twee uur.
  2. Week de chia zaden in 4 eetlepels water gedurende 10 minuten totdat ze een gel-achtige consistentie vormen
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C
  4. Giet de boekweit af en spoel goed af.
  5. Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine of blender en mix tot een dik beslag. Als het beslag te dik is voeg extra water toe.
  6. Giet het boekweitbeslag in een (medium) broodvorm (met bakpapier) en bak gedurende 60-75 minuten op 180 °C.
  7. Bak tot de brood bruin is en verwijder het dan uit de oven, haal het brood uit de bakvorm en zet het dan terug in de oven voor nog eens 30 minuten (dit zal een knapperige korstje creëren). Het brood is klaar als het goudbruin is en hol klinkt wanneer je erop klopt.
  8. Leg het brood op een koelrekje en laat het volledig afkoelen voordat je het snijdt.
  9. Je kunt hier 5 dagen lang van genieten, vers of geroosterd. Bewaar plakjes die je niet zult eten (binnen 5 dagen) in de vriezer omdat dit (zonder conserveringsmiddelen) snel oud brood zal worden.