Description
Lijnzaadpudding is een voedzaam recept voor een makkelijk ontbijt of tussendoortje. Met slechts 4 ingrediënten en 5 minuten is deze pudding gemakkelijk te maken, veganistisch en glutenvrij. Dit recept is ook goed voor meal prepping.
Ingredients
- 1 kopje (135 gram) gemalen lijnzaad/lijnzaadmeel
- 1 kopje (220 ml) ongezoete plantaardige melk naar keuze, zoals amandel- of sojamelk
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 1 theelepel vanille-extract
- een snufje zout (optioneel)
Toppings: soya yoghurt, bevroren frambozen, lijnzaadmeel, ahornsiroop en stukjes walnoot.
Instructions
Plaats de helft van het lijnzaadmeel en de helft van de hoeveelheid plantaardige melk in een mengkom. Roer met een vork om te combineren en eventuele klonten te verwijderen.
Voeg het resterende lijnzaadmeel en de plantaardige melk toe en roer om te combineren.
Voeg vervolgens de ahornsiroop en het vanille-extract toe en roer tot het gecombineerd is met het lijnzaadmeel en de melk. Proef en pas de zoetheid aan indien nodig.
Dek de kom af en zet het in de koelkast zodat het een nachtje of minstens 30 minuten kan indikken. Maar als de consistentie van de pudding na het mengen naar wens is, kun je het meteen serveren.
Om een enkele portie te maken, schep je de lijnzaadpudding in een kom of glazen pot en voeg je toppings toe, zoals yoghurt, noten en bessen.
Notes
- Dit recept is vrij dik, maar als je liever een dunnere pudding wilt, gebruik dan 1,5 kopjes (330 ml) plantaardige melk. En als je liever een nog dunnere pudding wilt maken, gebruik dan 2 kopjes plantaardige melk (440 ml).
- Gemalen lijnzaad of lijnzaadmeel (dat is hetzelfde) verliest snel zijn versheid. Bewaar het in een glazen bakje met deksel in de koelkast of vriezer om te voorkomen dat het gaat bederven. Je kunt de hele lijnzaadjes malen voordat je de pudding maakt, als je vers lijnzaadmeel wilt gebruiken.
- Dit recept is perfect om vooruit te maken en de hele week van te genieten.
- Zet de pudding (afgedekt) in de koelkast zodat het tot 5 dagen houdbaar is.