Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Raw Buckwheat Porridge topped with Plums in a white bowl on a white backdrop with a pink napkin

Koude (Rauwe) Boekweitpap met Pruimen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 6 uur
  • Cook Time: 5 minuten
  • Total Time: 0 hours
  • Method: weken + blenden

Description

Rauwe boekweitpap met verse pruimen is een lekkere manier om je dag te beginnen en ook perfect om vooraf te maken. Garneer deze pap met je favoriete toppings en serveer koud.


Ingredients

Scale
  • 200 gram rauwe boekweitgrutten (heel of grof gemalen) + 600 ml water om te weken
  • 125 gram rauwe cashewnoten
  • 4 pruimen, verwijder de pit
  • 1 sinaasappel, sap
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract of gemalen vanille
  • besprenkel met dadelsiroop voor zoetheid

toppings
(bevroren) bessen, zoals frambozen en bosbessen
vers fruit, zoals appels en pruimen
zonnebloemzaadjes
cacao nibs
moerbeien


Instructions

Plaats de boekweit en cashewnoten in een grote mengkom en bedek met water. Laat minimaal 4-6 uur of een nachtje weken. Spoel vervolgens af en laat uitlekken. Plaats alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en blend tot je een gladde massa hebt. Een staafmixer is ook prima om deze pap te maken.

Top met vers of bevroren bessen, pruimen, cacao nibs, moerbeien en zonnebloempitten. Of gebruik een andere topping die je lekker vindt bij je pap. Andere ideeën zijn: notenboter, kokosvlokken, geschaafde amandelen of gojibessen.