Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
two glasses of iced chocolate next to each other with ice floating to the top on a dark grey backdrop with an oat milk bottle in the background

KOUDE CHOCOLADEMELK

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 2
  • Cook Time: 3
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 1 groot glas (500 ml inclusief ijsblokjes) 1x
  • Category: drankje
  • Method: garde
  • Diet: Vegan

Description

Dit recept verandert een paar eenvoudige ingrediënten in een delicate gezonde koude chocolademelk, ook wel iced chocolate genoemd. Koude chocolademelk is makkelijk te maken met alle stimulerende smaken van een warme chocoladedrankje in een koud drankje. Makkelijk, lekker en veganistisch.


Ingredients

Scale
  • 46 middelgrote ijsblokjes
  • 250 ml (1 kopje) havermelk
  • 2 tl ongezoete cacaopoeder (100% cacao)
  • 2 tl ahornsiroop (meer of minder naar persoonlijke smaak)
  • 80 ml gekookt water

Optioneel:

  • 1 tl tahin
  • ½ tl vanille-essence
  • ¼ tl zout
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl kardemom

Instructions

Mix in een kopje alle optionele ingrediënten (behalve de zoetstof), de cacao en het kokende water door elkaar. Roer tot je een glad heet mengsel hebt zonder klontjes. Als je nog steeds klontjes hebt, is je water niet heet genoeg of moet je langer roeren.

Vul een groot serveerglas met ijsblokjes. Giet het warme chocolademengsel over de ijsblokjes. Voeg daarna ook de havermelk (of een andere plantaardige melk) toe aan het glas.

Voeg een vloeibare siroopzoetstof toe aan je koude chocolademelk en serveer direct met een rietje.


Notes

Dit recept is erg vergevingsgezind. Na het serveren kun je de zoetheid en smaak nog aanpassen. Voeg meer warmte toe met een vleugje kaneel of voeg meer zoetstof toe als het drankje te bitter is. Roer om te combineren.

Je kunt dit recept extra feestelijk maken door het te serveren met een toefje slagroom (kokos)room of (vanille)ijs.