Description
Dit recept verandert een paar eenvoudige ingrediënten in een delicate gezonde koude chocolademelk, ook wel iced chocolate genoemd. Koude chocolademelk is makkelijk te maken met alle stimulerende smaken van een warme chocoladedrankje in een koud drankje. Makkelijk, lekker en veganistisch.
Ingredients
- 4–6 middelgrote ijsblokjes
- 250 ml (1 kopje) havermelk
- 2 tl ongezoete cacaopoeder (100% cacao)
- 2 tl ahornsiroop (meer of minder naar persoonlijke smaak)
- 80 ml gekookt water
Optioneel:
Instructions
Mix in een kopje alle optionele ingrediënten (behalve de zoetstof), de cacao en het kokende water door elkaar. Roer tot je een glad heet mengsel hebt zonder klontjes. Als je nog steeds klontjes hebt, is je water niet heet genoeg of moet je langer roeren.
Vul een groot serveerglas met ijsblokjes. Giet het warme chocolademengsel over de ijsblokjes. Voeg daarna ook de havermelk (of een andere plantaardige melk) toe aan het glas.
Voeg een vloeibare siroopzoetstof toe aan je koude chocolademelk en serveer direct met een rietje.
Notes
Dit recept is erg vergevingsgezind. Na het serveren kun je de zoetheid en smaak nog aanpassen. Voeg meer warmte toe met een vleugje kaneel of voeg meer zoetstof toe als het drankje te bitter is. Roer om te combineren.
Je kunt dit recept extra feestelijk maken door het te serveren met een toefje slagroom (kokos)room of (vanille)ijs.
Keywords: koude chocoladedrink, vegan, zuivelvrij, drankje, koud, zomer,