Description
Deze Poolse kool recept met jonge aardappelen en een frisse wortelsalade is de perfecte manier om te genieten van de gezondheidsvoordelen van kool. Eenvoudig en heerlijk!
Ingredients
- Een grote of twee middelgrote stuks witte kool
- Drie uien
- Een teentje knoflook
- Een eetlepel kokosolie
- Een laurierblad
- Vier of vijf peperkorrels
- Versgemalen peper
- Een halve theelepel zout
- Twee kopjes water
- Een vleugje gedroogde tijm
- Een theelepel marjolein
- Verse dille naar smaak
- Jonge aardappels, gepeld, snijd in kleine stukjes en gekookt (ongeveer 500 gram voor een paar mensen)
- Een paar middelgrote wortelen
- Drie eetlepels appelazijn
Instructions
- Was de kool en snijd de twee uien in kleine stukjes.
- Verhit de kokosolie in een grote pan en voeg de ui in de pan. Bak de uitjes totdat ze zacht en bruin zijn.
- Snijd in de tussentijd de kool in kleine stukjes.
- Zodra de uien zacht zijn, voeg de kool in de pan en
- Voeg laurierblad en alle andere kruiden toe.
- Kook de kool voor ongeveer 20 minuten totdat het zacht is.
- Als de kool eenmaal zacht is, voeg een kopje water toe.
- Dek de pan af en laat het geheel nog eens 20/30 minuten onder regelmatig roeren koken op middelhoog vuur.
- Controleer tussendoor hoeveel water er in zit. Als het te droog is, voeg je nog een kopje water toe.
- Kook de kool totdat alle kool echt goed zacht is en de smaken goed gecombineerd zijn (proef even om dit te controleren).
- Kook ondertussen de aardappelen in een andere pan met water tot ze zacht zijn.
- Snijd de verse dille.
- Voeg 3/4 van verse dille aan de kool toe in de laatste minuten van het koken en roer goed door.
- Serveer de gekookte aardappelen en kool en besprenkel de aardappelen met dille (en een beetje kokosolie en / of zout als je dat wilt, ik sloeg dit over).
- Voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe.
- Om de eenvoudige wortelsalade maken, rasp de wortelen en uien en meng deze in een kom met drie eetlepels appelazijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.