Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
chocolate macaroons half dipped in chocolate on a cooling rack

Chocolade Kokoskoekjes

 • Author: Bianca
 • Prep Time: 10
 • Cook Time: 15
 • Total Time: 25 minutes
 • Yield: 12 -16 kokoskoekjes 1x 1x
 • Category: dessert
 • Method: oven, kookplaat, keukenmachine
 • Cuisine: Italiaans, glutenvrij, veganistisch

Description

Deze chocolade kokoskoekjes zijn heerlijk met een zachte binnenkant met kokosnoot en een knapperige buitenkant gedoopt in donkere chocolade. De kokoskoekjes zijn natuurlijk gezoet, glutenvrij en gemakkelijk te maken.


Ingredients

Scale
 • 2 kopjes / 150 gram geraspte kokosnoot
 • ¼ kopje / 30 gram havermeel
 • ½ kopje / 160 gram dadelsiroop (gebruik ahornsiroop voor een lichter gekleurde kokoskoekje)
 • ¼ kopje / 55 ml havermelk
 • 1 theelepel vanille-extract
 • snufje zout
 • 65 gram pure veganistische chocolade (minimaal 60%)

Instructions

Kokoskoekjes

Verwarm de oven voor op 180 ° C/350 ºF. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.

Combineer in een keukenmachine (of mengkom) de geraspte kokosnoot, havermeel, dadelsiroop, havermelk, vanille-extract en zout. Meng of roer goed.

Schep met een eetlepel of maatlepel voor ieder kokoskoekje dezelfde hoeveelheid van het mengsel uit. Rol in balletjes of kleine vierkantjes, wat je maar wilt. Zorg ervoor dat je de koekjes goed stevig aandrukt, zodat ze niet uit elkaar vallen. Plaats de stevig aangedrukte kokoskoekjes op een beklede bakplaat, een klein beetje uit elkaar.

Plaats de bakplaat in de oven en bak voor ongeveer 10-20 minuten. Het is het beste om de koekjes halverwege het bakken even om te draaien. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Serveer de kokoskoekjes direct of dip ze in gesmolten donkere chocolade.

Donkere Chocolade Dip

Voor de gesmolten donkere chocolade gebruik ik graag een donkere veganistische chocolade met minstens 60% cacao, zoals deze.

Verwarm een ​​pot water op het fornuis. Plaats een kom op de pot. Verhit op laag vuur, onder regelmatig roeren totdat alle chocolade is gesmolten.

Je zou in plaats daarvan een magnetron kunnen gebruiken. Kijk dan wel even iedere 30 seconden om te zien of de chocolade is gesmolten en om de chocolade te roeren.

Zet een koelrekje klaar om de met chocolade gedompelde kokoskoekjes op te plaatsen. Dompel de koekjes (half of volledig) met behulp van een vork in de gesmolten chocolade.

Plaats de met chocolade gedompelde kokoskoekjes op het koelrekje. Besprenkel met meer chocolade of geraspte kokosnoot. Koel ongeveer 10 minuten in de koelkast, of tot de chocolade hard is geworden.


Notes

Het is belangrijk dat de kokoskoekjes voorzichtig, maar stevig aangedrukt zijn wanneer ze de oven in gaan. Gebruik meer meel als je problemen hebt om de koekjes goed aan te drukken. Meer meel zorgt ervoor dat dit makkelijker is.

Bewaren

Bewaar de kokoskoekjes maximaal 5 dagen in een luchtdichte verpakking (bij voorkeur in de koelkast). Je kunt de gewone kokoskoekjes zonder chocolade ook 5 dagen op het aanrecht bewaren.

Meel

Je kunt ook spelt of bloem gebruiken. Gebruik dan dezelfde hoeveelheden. Gebruik alleen de helft van het recept als je kokosmeel gebruikt.

Aanbevolen producten

Ik vind een siliconen bakmat of bakpapier altijd super handig voor dit soort recepten.
Je zou een eetlepel kunnen gebruiken of deze koekjeslepel als hulp om steeds dezelfde hoeveelheid van het mengsel voor ieder koekje te krijgen.

dit receptenkaart bevat affiliatielinks naar producten die ik graag gebruik

Keywords: kokoskoekjes, chocolade, kokosnoot, zoet, glutenvrij

Recipe Card powered byTasty Recipes