Description
Kaneel Havermout met bruine suiker is een heerlijk zoete twist op een klassieke havermoutpap. Dit klassieke ontbijtrecept combineert de eenvoud van havermout met de zoetheid van bruine suiker en kaneel. Dit havermoutrecept is een heerlijk en makkelijk ontbijtrecept om je dag mee te beginnen.
Ingredients
Scale
- 100 gr gerolde haver
- 400 ml plantaardige melk (amandel-, soja- of havermelk)
- 30 gr bruine suiker (aanpassen aan smaak)
- 1/2 theelepel gemalen kaneel (aanpassen aan smaak)
- Snufje zout
- Optionele toppings: ahornsiroop, appels, bananen, gehakte noten (amandelen of walnoten), rozijnen, verse bessen of geraspte kokos.
Instructions
- Haver en melk combineren: Voeg de havermout en melk toe in een middelgrote steelpan. Roer om te combineren. Verwarm op middelhoog vuur: Zet de steelpan op middelhoog vuur en breng het mengsel zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag om het sudderen te behouden. Roer af en toe voor een gelijkmatige en romige consistentie.
- Voeg bruine suiker, kaneel en zout toe: Roer de bruine suiker, gemalen kaneel en een snufje zout erdoor. Pas de zoetheid en kaneel naar wens aan. Als je een zoetere pap wilt, voeg dan meer bruine suiker toe en als je het warmer wilt, voeg dan meer kaneel toe.
- Koken en roeren: Blijf de havermout koken, af en toe roeren. Kook ongeveer 5-7 minuten of tot de havermout zacht is en het mengsel is ingedikt tot de gewenste consistentie. Als de havermout te dik wordt, voeg dan meer melk toe om de gewenste dikte te bereiken.
- Serveer: Zodra de havermout klaar is, haal je de steelpan van het vuur. Laat ze een minuutje zitten om iets af te koelen en verder in te dikken.
- Toppings: Serveer de kaneel havermout en top met je favoriete toppings. Enkele ideeën voor toppings zijn ahornsiroop, in plakjes gesneden bananen, appels, gehakte noten, rozijnen, verse bessen of geraspte kokos.
Notes
- Pas dit recept gerust aan je eigen smaak aan door de zoetheid, kaneel en toppings aan te passen.
- Voor een minder romige pap gebruik je half water en half melk. En voor een dikkere pap gebruik je minder melk.
- Voeg aan het eind een scheutje extra melk toe voor een vloeibare pap.
- Om te bewaren laat je het op kamertemperatuur komen, plaats het in een luchtdicht bakje en bewaar het ongeveer 5 dagen in de koelkast.
Nutrition
- Serving Size: 2
- Calories: 579
- Sugar: 24 gr
- Fat: 23 gr
- Carbohydrates: 116 gr
- Fiber: 10 gr
- Protein: 14 gr