Description
Jamaicaanse pindapunch is een drankje op basis van pindakaas, gecondenseerde melk en kruiden. Dit romige recept is klaar in 5 minuten.
Ingredients
Scale
- 125 gr romige pindakaas
- 60 ml gezoete gecondenseerde melk (veganistisch)
- 240 ml havermelk
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1/4 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- IJsblokjes voor het serveren
Instructions
- Plaats de havermelk, zoete gecondenseerde melk, pindakaas, vanille, kaneel en nootmuskaat in een blender.
- Blend de ingrediënten ongeveer 30 seconden tot een romig en goed gecombineerd drankje ontstaat.
- Zet een serveerglas klaar met ijsblokjes. Giet het pindapunch mengsel over de ijsblokjes in het serveerglas.
- Serveer gekoeld.
Equipment
Notes
- Dit recept levert ongeveer 2 porties op, maar je kunt de hoeveelheden gemakkelijk aanpassen om meer of minder te maken.
- Je kunt desgewenst elke andere plantaardige melk, zoals amandel- of sojamelk, als vervanging gebruiken.
- Je kunt natuurlijke of gewone romige pindakaas gebruiken, afhankelijk van je voorkeur. Natuurlijke pindakaas zonder toegevoegde ingrediënten (zoals suikers of oliën) levert een beter smakende pindapunch op.
- Pindapunch kun je het beste direct na bereiding serveren. Als je restjes hebt, bewaar het dan in een in de koelkast en consumeer binnen 24 uur. Zorg ervoor dat je het goed schudt voordat je het serveert.
- Pindapunch kan ook worden aangepast door er een scheutje rum, whisky of een andere drank naar keuze aan toe te voegen, zodat het een feestelijk drankje wordt voor speciale gelegenheden.
- Als je dit drankje niet met ijs wilt serveren, koel de pindapunch dan ten minste 1 uur in de koelkast voor het serveren, of voeg een paar ijsblokjes toe aan de blender om het te koelen.
Nutrition
- Serving Size: 2
- Calories: 1129
- Sugar: 62.7g
- Fat: 76.2g
- Carbohydrates: 87.3g
- Fiber: 8.6g
- Protein: 37g
- Cholesterol: 26.4mg