Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A glass with Hugo Spritz and with a lime wedge, mint leaves and ice cubes in the glass and elderflower decorations around it.

Hugo Spritz Cocktail

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Total Time: 5
  • Yield: 1 1x
  • Category: drankje
  • Cuisine: Italiaans
  • Diet: Vegan

Description

Hugo Spritz is een populaire Italiaanse cocktail. Dit drankje is gemakkelijk te maken (geen cocktailshaker nodig) en een heerlijke en frisse mix van bruisende prosecco, zoete vlierbloesemsiroop, pittige limoen en verfrissende muntblaadjes – een echte Italiaanse publieksfavoriet.


Ingredients

Scale
  • 60 ml vlierbloesemsiroop
  • 120 ml prosecco (of witte sprankelende wijn)
  • 30 ml bruisend water
  • 56 verse muntblaadjes
  • ijsblokjes
  • 1 partje limoen of citroen (optioneel, ter garnering)

Instructions

  1. Voeg verse muntblaadjes toe aan een (wijn) glas.
  2. Plet de munt voorzichtig in het glas met een muddler/stamper of de achterkant van een lepel. Wees voorzichtig, zodat je de munt niet te veel kneust.
  3. Voeg de vlierbloesemsiroop toe aan het glas.
  4. Gevolgd door ijsblokjes (vul ongeveer 1/3 van het glas).
  5. Giet de prosecco of sprankelende witte wijn over de munt, ijsblokjes en vlierbloesemsiroop.
  6. Vul het tot slot aan met bruisend water.
  7. Roer voorzichtig de ingrediënten door elkaar.
  8. Optioneel, garneer het drankje met een schijfje limoen of citroen en meer muntblaadjes.
  9. Serveer direct.

Notes

  • Munt: om de volle smaak van de muntblaadjes naar voren te brengen, plet of kneus je ze voorzichtig voordat je ze aan het glas toevoegt. Dit helpt om hun aromatische oliën vrij te geven en de cocktail te doordrenken met een fris en muntachtig aroma.
  • Gekoelde ingrediënten: voor de beste Hugo, zorg ervoor dat je prosecco en bruisend water gekoeld zijn voordat je ze aan de cocktail toevoegt. Dit helpt om de verfrissende en bruisende aard van het drankje te behouden.
  • Pas aan naar smaak: voel je vrij om de hoeveelheden siroop, prosecco of bruisend water aan te passen aan jouw smaakvoorkeur. Als je van een zoetere drank houdt, voeg dan wat meer vlierbloesemsiroop toe. Voor een sterkere cocktail, verhoog je de hoeveelheid prosecco.
  • Vegan: als je vegan bent, zorg ervoor dat de prosecco die je gebruikt veganistisch is.

Nutrition

  • Serving Size: 1
  • Calories: 199
  • Sugar: 41gr
  • Sodium: 0
  • Fat: 0
  • Carbohydrates: 42gr
  • Fiber: 0.5gr
  • Protein: 0.1gr