Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
raspberry oats in bowl with wooden spoon

Havermout met Frambozen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 1 1x
  • Category: ontbijt, pap
  • Method: fornuis
  • Cuisine: amerikaans

Description

Dit recept voor havermout met frambozen is een eenvoudig en heerlijk papje dat smaakt zoals een toetje.


Ingredients

Scale
  • 50 gr havermout
  • 125 ml water
  • 2 kopjes (~200 gram) bevroren frambozen
  • 1 eetlepel rauwe cacao nibs of cacao poeder
  • 1 eetlepel amandelschaafsel of gehakte walnoten
  • 1 theelepel chia zaden
  • 1 theelepel gemalen lijnzaad
  • ¼ kopje (60 ml) plantaardige melk, zoals amandelmelk of sojamelk

Instructions

Plaats de havermout in een pannetje en voeg water toe.

Als het water kookt, verlaag dan het vuur en laat sudderen totdat bijna al het water is geabsorbeerd.

Voeg de bevroren frambozen toe en roer. Als ze een beetje zachter worden voeg je de cacao nibs en amandelen toe. Roer.

Laat de frambozen niet koken, want dit recept is lekker met hele frambozen in plaats van doorgekookte frambozen.

Voeg een scheut plantaardige melk toe en laat dit opwarmen (niet koken). Serveer.


Notes

Je kunt ook de ”overnight” versie maken. Doe alle ingrediënten in een glazen potje en serveer de volgende dag.