Description
Dit recept voor havermout met frambozen is een eenvoudig en heerlijk papje dat smaakt zoals een toetje.
Ingredients
- 50 gr havermout
- 125 ml water
- 2 kopjes (~200 gram) bevroren frambozen
- 1 eetlepel rauwe cacao nibs of cacao poeder
- 1 eetlepel amandelschaafsel of gehakte walnoten
- 1 theelepel chia zaden
- 1 theelepel gemalen lijnzaad
- ¼ kopje (60 ml) plantaardige melk, zoals amandelmelk of sojamelk
Instructions
Plaats de havermout in een pannetje en voeg water toe.
Als het water kookt, verlaag dan het vuur en laat sudderen totdat bijna al het water is geabsorbeerd.
Voeg de bevroren frambozen toe en roer. Als ze een beetje zachter worden voeg je de cacao nibs en amandelen toe. Roer.
Laat de frambozen niet koken, want dit recept is lekker met hele frambozen in plaats van doorgekookte frambozen.
Voeg een scheut plantaardige melk toe en laat dit opwarmen (niet koken). Serveer.
Notes
Je kunt ook de ”overnight” versie maken. Doe alle ingrediënten in een glazen potje en serveer de volgende dag.
Keywords: pap, havermout, ontbijt