Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Golden Turmeric Milk and Turmeric Latte

Gouden Kurkuma Melk en Kurkuma Latte

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 from 1 review
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: drink, melk, warm
  • Cuisine: vegan, plantaardig, gezond, zuivelvrij

Description

Een heerlijk warme gouden kurkuma melk (latte) met een vleugje zoetheid en kruiden.


Ingredients

Scale
  • 2 kopjes (zelfgemaakte) amandelmelk
  • 1 eetlepel ahorn siroop of 1 in water geweekte Medjool dadel
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 kaneelstokje of 1 theelepel gemalen kaneel
  • klein snufje zwarte peper
  • snufje geraspte gember (vers is het beste)

Instructions

  1. GOUDEN KURKUMA MELK
  2. Giet simpelweg alle ingrediënten in een kleine pan of hittebestendige beker en breng voorzichtig aan de kook. Loop niet weg, want melk kan snel (over)koken! Combineer goed alle ingrediënten samen met een lepel. Zet het vuur wat lager en laat ongeveer 15 minuten sudderen, hoe langer je het laat sudderen hoe sterker de smaak zal zijn.
  3. Zeef je gouden melk als je nog grote stukken gember, kaneel, peper, dadel etc. in je melk hebt. Serveer warm met een vleugje kaneel als je dat lekker/mooi vindt.
  4. KURKUMA LATTE
  5. Doe alle ingrediënten in een blender en blend voor ongeveer 1 minuut. Dat is het! Voeg 1 eetlepel kokosolie toe als je een dikkere latte wilt (zoals een traditionele latte) en een nog betere absorptie wilt van de kurkuma.
  6. Variaties op de GOUDEN MELK & LATTE:
  7. • Voeg 2 hele kardemom toe, terwijl de gouden melk kookt
  8. • Voeg 2 stukjes anijs toe bij het serveren
  9. • Gebruik meer ahornsiroop of Medjool dadels als je van zoet houdt
  10. • Voeg vanille-extract toe naar smaak

Notes

Hoe langer je de gouden melk overigens laat sudderen op laag vuur, hoe sterker de smaak zal zijn.