Description
Dit golden milk recept is een romige, makkelijke één portie recept met gember, kurkuma en een ”whole food” vet in plaats van een olie. De perfecte balans tussen kruidig en zoet. Een lekker verwarmend gezondheidsbevorderend drankje, en klaar in slechts enkele minuten.
Ingredients
- 1 kopje ongezoete amandelmelk (andere opties zijn sojamelk of havermelk)
- 1 theelepel vanillepoeder of vanille-essence
- 1/2 theelepel gemalen kurkuma
- 1/2 theelepel gemalen gember of gehakte verse gember
- 1/8 theelepel gemalen zwarte peper
- ½ – 1 theelepel gemalen kaneel
- zoetstof naar keuze: 1 eetlepel dadelsiroop of ahornsiroop
- 1 eetlepel cashew boter (andere opties zijn amandelboter of kokosboter)
Instructions
Voeg de ongezoete amandelmelk, gemalen kurkuma, gemalen gember, gemalen kaneel, vanille, cashew boter, zwarte peper en een zoetstof naar keuze toe aan een klein steelpannetje.
Ik gebruik een melkopschuimer om alles te mixen terwijl ik de melk op middelhoog vuur opwarm. Verwarm ongeveer 4 minuten tot het heet is, maar niet kookt. Roer regelmatig.
Zet het vuur uit en proef om de smaak eventueel aan te passen. Voeg meer zoetstof naar smaak toe of meer kurkuma of gember voor een intensere smaak.
Serveer direct.
Notes
Vers is het beste, maar restjes kun je 2 dagen in de koelkast bewaren. Verwarm op het fornuis tot het warm is.