Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
baked gingerbread bites on an oval white plate on a white backdrop with a light brown napkin

Gingebread koekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 10
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 20-25 (afhankelijk van de grootte van de koekjes) 1x
  • Category: snack, dessert
  • Method: oven en keukenmachine
  • Cuisine: vegan, glutenvrij

Description

Deze veganistische gingerbread koekjes zijn de beste snack voor de feestdagen! De knapperige buitenkant en de gingerbread vulling maken deze koekjes onweerstaanbaar. Ze zijn een heerlijke traktatie voor tijdens de feestdagen, een lekkere snack voor onderweg of wat dacht je van een snel ontbijtje?


Ingredients

Scale
  • 130 gram walnoten en pecannoten (gemengd)
  • 185 gram / ongeveer 8 zachte Medjool-dadels (zonder pit)
  • 100 gram havermout
  • 2 eetlepels gemalen kaneel
  • 1 pakje (ongeveer 50) oblaten *
  • ½ theelepel gemalen kruidnagel
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • ½ theelepel piment
  • ½ theelepel macis (kruiden gemaakt van nootmuskaatpit)
  • 2 theelepels gemalen gember
  • 1 eetlepel pure ahornsiroop
  • 2 eetlepels blackstrap melasse *

Instructions

Voeg de walnoten, pecannoten en havermout toe aan een keukenmachine. Blend tot goed gemend.

Voeg de ontpitte Medjool dadels toe en blend tot je een deeg textuur hebt.

Voeg de andere ingrediënten toe en blend opnieuw.

Maak je vingers nat en rol het mengsel in kleine balletjes. Ik gebruik een theelepel om balletjes te maken die ongeveer even groot zijn.

Plaats elk balletje op een wafel schijfje en druk licht aan. Bedek met een ander wafel schijfje. Ga door totdat je het hele mengsel hebt opgebruikt.

Plaats de koekjes in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende ongeveer 5-10 minuten of totdat de wafel schijfjes goudbruin zijn. Zorg ervoor dat je de koekjes in de gaten houdt, want de schijfjes kunnen best snel verbranden.

Bewaar voor ongeveer een week in een luchtdichte container in de koelkast.