Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cauliflower Steak with Turmeric Bean Dressing

Geroosterde Bloemkool Steak met Kurkuma Bonen Dressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: Entrée, Bijgerecht, starter, snack, salade,
  • Cuisine: Vegan, Glutenvrij, zuivelvrij, plantaardig

Description

Vlezige bloemkool ”steak” gekruid met een kurkuma bonen dressing (olievrij), geroosterd tot zacht aan de binnenkant en met een goudbruin korstje aan de buitenkant.


Ingredients

Scale
  • VOOR DE KURKUMA BONEN DRESSING
  • 3/4 kopjes (125 gr) witte bonen
  • 10 cashewnoten (optioneel) in kokend water geweekt voor ongeveer 20 minuten, dan afgespoeld en uit laten lekken
  • 1 theelepel mosterd, medium sterk
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 4 eetlepels edelgistvlokken
  • genoeg water voor gewenste consistentie
  • 2 eetlepels appel azijn
  • 2 eetlepels uien poeder
  • 1 eetlepel knoflook poeder
  • Zout naar smaak (optioneel, ik heb het niet gebruikt)
  • VOOR DE BLOEMKOOL STEAKS
  • 1 middelgrote bloemkool, in dikke plakjes gesneden
  • 2 eetlepels uien poeder
  • zwarte peper naar smaak
  • ½ theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijn

Instructions

  1. Voor de bloemkool steak:
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snijd de bloemkool in dikke plakjes, ongeveer 2 centimeter dik. Dit is het moeilijkste deel, probeer het dus voorzichtig te doen zodat je de “steak” vorm behoudt. Besprenkel de kruiden over de bloemkool.
  4. Leg de bloemkool steaks nu op een bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten of tot zacht aan de binnenkant en krokant aan de buitenkant.
  5. Ondertussen.
  6. Voor de kurkuma bonen dressing:
  7. Plaats alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en blend tot je een gladde dressing hebt. Je kunt ook een staafmixer gebruiken zoals ik deed.
  8. Pas de kruiden eventueel aan naar je smaak. Ik vind meer peper of uien poeder altijd lekker omdat het de smaken heerlijk uitbrengt.
  9. Wanneer de bloemkool steaks teder en knapperig goudbruin zijn, serveer op een bord met de kurkuma bonen dressing eroverheen en ook ernaast om lekker te kunnen dippen tijdens het eten.
  10. Besprenkel met verse kruiden.

Notes

Voor een dikkere dressing voeg de cashewnoten toe.
Voor een dunnere dressing voeg wat water toe.