Description
Vlezige bloemkool ”steak” gekruid met een kurkuma bonen dressing (olievrij), geroosterd tot zacht aan de binnenkant en met een goudbruin korstje aan de buitenkant.
Ingredients
Scale
- VOOR DE KURKUMA BONEN DRESSING
- 3/4 kopjes (125 gr) witte bonen
- 10 cashewnoten (optioneel) in kokend water geweekt voor ongeveer 20 minuten, dan afgespoeld en uit laten lekken
- 1 theelepel mosterd, medium sterk
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gerookte paprika
- 4 eetlepels edelgistvlokken
- genoeg water voor gewenste consistentie
- 2 eetlepels appel azijn
- 2 eetlepels uien poeder
- 1 eetlepel knoflook poeder
- Zout naar smaak (optioneel, ik heb het niet gebruikt)
- VOOR DE BLOEMKOOL STEAKS
- 1 middelgrote bloemkool, in dikke plakjes gesneden
- 2 eetlepels uien poeder
- zwarte peper naar smaak
- ½ theelepel gemalen kurkuma
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel komijn
Instructions
- Voor de bloemkool steak:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de bloemkool in dikke plakjes, ongeveer 2 centimeter dik. Dit is het moeilijkste deel, probeer het dus voorzichtig te doen zodat je de “steak” vorm behoudt. Besprenkel de kruiden over de bloemkool.
- Leg de bloemkool steaks nu op een bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten of tot zacht aan de binnenkant en krokant aan de buitenkant.
- Ondertussen.
- Voor de kurkuma bonen dressing:
- Plaats alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en blend tot je een gladde dressing hebt. Je kunt ook een staafmixer gebruiken zoals ik deed.
- Pas de kruiden eventueel aan naar je smaak. Ik vind meer peper of uien poeder altijd lekker omdat het de smaken heerlijk uitbrengt.
- Wanneer de bloemkool steaks teder en knapperig goudbruin zijn, serveer op een bord met de kurkuma bonen dressing eroverheen en ook ernaast om lekker te kunnen dippen tijdens het eten.
- Besprenkel met verse kruiden.
Notes
Voor een dikkere dressing voeg de cashewnoten toe.
Voor een dunnere dressing voeg wat water toe.