Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Roasted asparagus salad with pink grapefruit

Geroosterde asperges salade met grapefruit partjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 2 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 7 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: salade, lunch
  • Diet: Vegan

Description

Deze asperges salade met de frisheid van stukjes grapefruit en stukjes romige avocado maakt dit een perfecte lente salade!


Ingredients

Scale
  • één portie soba noedels (min of meer twee grote lepels gekookte soba noedels); in plaats daarvan kun je deze salade ook serveren met boekweit (één kopje gekookte boekweit / 100 gram)
  • één grote roze grapefruit, in partjes gesneden
  • één pak (ongeveer 560 g) verse asperges – afgespoeld en de onderkant eraf gesneden
  • Keltisch zeezout naar smaak (optioneel)
  • een klein snufje nootmuskaat (nooit teveel, dit is giftig)
  • 4 theelepels verse citroensap
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • een avocado, in stukjes gesneden
  • drie eetlepels hennepzaad

Instructions

  1. Kook de soba noedels kort in kokend water (enkele minuten) en spoel tweemaal af onder koud water. Plaats de gekookte soba noedels op een bord en zet apart.
  2. Schil de grapefruit, snijd dwars in de lengte en verwijder het dunne velletje van ieder stukje. Zet opzij.
  3. Rooster de asperges enkele minuten in een beetje water in een pan (oven kan ook) totdat de asperges een beetje bruin zijn, maar nog wel knapperig. Besprenkel met zout en peper.
  4. Leg de asperges op een snijplank en snijd door de helft. Plaats op een bord met de soba noedels.
  5. Voeg ook de avocado stukjes toe, de grapefruit partjes, hennepzaden en nootmuskaat. Besprenkel met citroensap en voeg wat versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Serveer direct.