Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
pan roasted strawberries in a light bowl with yogurt and oats on a light backdrop with a light brown napkin and a small pitch bowl with oats and a hand

Geroosterde Aardbeien Met Yoghurt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 20
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 1-2
  • Category: ontbijt, dessert, snack, zoet
  • Method: pan geroosterd
  • Cuisine: veganistisch, glutenvrij, olievrij, geraffineerd suikervrij
  • Diet: Vegan

Description

Makkelijke yoghurt kom met heerlijk in de pan geroosterde aardbeien! Geniet ervan als ontbijt, snack of dessert.


Ingredients

PAN GEROOSTERDE AARDBEIEN

  • ~450 gram verse aardbeien, stengels verwijderd en in de lengte gesneden
  • 2 eetlepels dadelsiroop of 1 eetlepel pure ahornsiroop (optioneel)
  • 1 theelepel vanille-extract

YOGURT KOM

  • 1 kopje van je favoriete ongezoete plantaardige yoghurt zoals sojayoghurt, kokosyoghurt, haveryoghurt of amandelyoghurt
  • 1/3 kopje muesli of havermout muesli (per persoon), zoals een mengsel van havermout, geroosterde boekweit en zonnebloempitten

Instructions

Was de aardbeien en verwijder de steeltjes. Snijd de aardbeien in de lengte doormidden.

Voeg toe aan een (anti-aanbak) pan. Ik gebruik deze pan. Verwarm de pan op middelhoog vuur.

Voeg de aardbeien toe met een scheutje dadelstroop op middelhoog vuur.

Roer af en toe zodat alle aardbeien vochtig worden en bedekt zijn met de dadelsiroop.

Rooster tot ze gekarameliseerd en sappig zijn (maar niet uit elkaar vallen) voor ongeveer 10-20 minuten. Voeg in de laatste minuten vanille toe.

Om de yoghurt kom met geroosterde aardbeien te maken, serveer de aardbeien warm op yoghurt met havermout, geroosterde boekweit en zonnebloempitten. Of een andere topping die je lekker vindt.

Serveer direct of laat het afkoelen en geniet van een koude yoghurt kom.


Notes

Restjes geroosterde aardbeien kun je maximaal een week in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren.

 

dit receptenkaart bevat affiliatie links naar producten die ik graag gebruik