Description
Makkelijke yoghurt kom met heerlijk in de pan geroosterde aardbeien! Geniet ervan als ontbijt, snack of dessert.
Ingredients
PAN GEROOSTERDE AARDBEIEN
- ~450 gram verse aardbeien, stengels verwijderd en in de lengte gesneden
- 2 eetlepels dadelsiroop of 1 eetlepel pure ahornsiroop (optioneel)
- 1 theelepel vanille-extract
YOGURT KOM
- 1 kopje van je favoriete ongezoete plantaardige yoghurt zoals sojayoghurt, kokosyoghurt, haveryoghurt of amandelyoghurt
- 1/3 kopje muesli of havermout muesli (per persoon), zoals een mengsel van havermout, geroosterde boekweit en zonnebloempitten
Instructions
Was de aardbeien en verwijder de steeltjes. Snijd de aardbeien in de lengte doormidden.
Voeg toe aan een (anti-aanbak) pan. Ik gebruik deze pan. Verwarm de pan op middelhoog vuur.
Voeg de aardbeien toe met een scheutje dadelstroop op middelhoog vuur.
Roer af en toe zodat alle aardbeien vochtig worden en bedekt zijn met de dadelsiroop.
Rooster tot ze gekarameliseerd en sappig zijn (maar niet uit elkaar vallen) voor ongeveer 10-20 minuten. Voeg in de laatste minuten vanille toe.
Om de yoghurt kom met geroosterde aardbeien te maken, serveer de aardbeien warm op yoghurt met havermout, geroosterde boekweit en zonnebloempitten. Of een andere topping die je lekker vindt.
Serveer direct of laat het afkoelen en geniet van een koude yoghurt kom.
Notes
Restjes geroosterde aardbeien kun je maximaal een week in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren.
dit receptenkaart bevat affiliatie links naar producten die ik graag gebruik