Description
Deze eenvoudige vegan gecondenseerde melk is gemaakt met slechts 2 ingrediënten. Een zoete, gemakkelijke, zuivelvrije optie om toe te voegen aan verschillende warme drankjes, koude drankjes, gebakken recepten, of als toevoeging bij je favoriete desserts.
Instructions
Voeg in een zware pan op middelhoog vuur de suiker en de kokosmelk toe.
Breng het geheel aan het sudderen en zet het vuur laag. Roer af en toe en houd de pan in de gaten, zodat de suiker niet aanbrandt.
Als het vuur eenmaal laag staat, kun je om de 5 minuten roeren, ongeveer 30-40 minuten lang, tot het bijna gehalveerd is.
Doe de spatel- of lepeltest (zie hierboven) en haal van het vuur.
Laat het volledig afkoelen, giet het over in een glazen potje en zet het in de koelkast om minstens een paar uur in te laten dikken.
Bewaar afgedekt in de koelkast voor ongeveer 5-7 dagen.
Notes
- Gebruik alleen volvette kokosmelk voor dit recept.
- Je kunt het in de koelkast afgedekt ongeveer 5 dagen bewaren.
- Als er schuim of klonters ontstaan, kun je dat desgewenst verwijderen.
Lees de post hierboven voor meer tips en foto’s.