Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Frambozen Pudding met Chocolade Saus

Frambozen Pudding met Chocoladesaus

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 3-4 glaasjes pudding 1x
  • Category: ontbijt, snack, zoet, dessert, toetje
  • Cuisine: vegan, veganistisch, plantaardig, zuivelvrij, glutenvrij

Description

Deze makkelijke frambozen gierst pudding staat zo op tafel, vereist weinig tijd, geen moeilijke ingrediënten en laat ruimte om eindeloos te variëren. Heerlijk als ontbijt of dessert.


Ingredients

Scale
  • VOOR DE PUDDING:
  • 200 gram (bevroren) frambozen
  • ½ kopje (100 gram) gierst
  • 300 ml water
  • 23 eetlepels xylitol (of een andere zoetstof zoals dadelsiroop. Een banaan kan het ook zoeter maken)
  • 1 eetlepel citroen- of limoen sap
  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad
  • VOOR DE CHOCOLADE SAUS:
  • 2 theelepels cacao poeder
  • 2 theelepels warm water
  • 1 theelepel dadel siroop/pasta (voeg meer toe naar smaak)

Instructions

  1. VOOR DE PUDDING:
  2. Spoel de gierst goed af onder stromend water. Plaats in een pannetje met ongeveer 300 ml water. Breng aan de kook en verlaag de hitte vervolgens zodat de gierst wat langer door kan koken. Voeg kleine beetjes water toe en verlaag de hitte als de gierst te snel opdroogt of op de bodem blijft plakken, maar zeker niet te veel water aangezien je een dikke pap wilt creëren. Na 10 minuten voeg je de (bevroren) frambozen, xylitol en citroen sap toe. Roer alle frambozen door de gierst totdat ze allemaal gebroken zijn. Kook 20 minuten op lage temperatuur zodat de gierst dik kan worden en kan binden. Zorg ervoor dat je alles grondig roert zodat je een gladde pudding hebt.
  3. Voeg de lijnzaad toe en laat de gierst afkoelen.
  4. Als de gierst een klein beetje is afgekoeld (20 minuten) plaats de gierst in een glaasje of kommetje. Voor een pudding vorm gebruikte ik glaasjes. Zet de gierst nu voor een klein uurtje (de hele nacht kan ook) in de koelkast. Om te serveren houd het glaasje ondersteboven en schud los. Een boterham mesje langs de zijkanten van het glas helpt ook.
  5. Je kunt deze pudding ook in het glaasje zelf serveren.
  6. VOOR DE CHOCOLADE SAUS:
  7. Meng alle ingrediënten in een klein kommetje met een lepel.
  8. Serveer de pudding met chocolade saus.

Notes

Je kunt deze pudding als een koude pudding opdienen, maar warm uit een glaasje of kommetje is ook heerlijk!