Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A raspberry red pudding shaped dessert with chocolate.

Frambozen Pudding met Chocoladesaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 3 (koud) 1x
  • Category: ontbijt, dessert, toetje
  • Method: fornuis
  • Cuisine: Brits
  • Diet: Vegan

Description

Dit makkelijke recept voor Frambozen Pudding met Chocoladesaus met simpele ingrediënten is heerlijk. Als (Valentijns) ontbijtje of als dessert, dit glutenvrije plantaardige dessert is onweerstaanbaar door de combinatie van frambozen en chocolade.


Ingredients

Scale
  • VOOR DE PUDDING:
  • ~ 200 g frambozen, bevroren of vers
  • 100 gr ongekookte gierst
  • 300 ml water
  • 23 eetlepels xylitol (of een andere zoetstof zoals ahorn-/dadelsiroop)
  • 1 el citroen- of limoensap
  • 1 el gemalen lijnzaad
    VOOR DE CHOCOLADESAUS:
  • 2 theelepel cacaopoeder
  • 2 theelepels heet water
  • 1 theelepel dadelsiroop (voeg meer toe naar smaak)

Instructions

  1. Spoel de gierst af.
    Spoel de gierst grondig af onder stromend water om eventuele onzuiverheden te verwijderen.
  2. Kook de gierst.
    Plaats de gierst in een pan met ongeveer 3 kopjes water. Breng het aan de kook en zet het vuur lager, zodat de gierst kan koken. Voeg een beetje water toe als het te snel droogt of aan de bodem blijft plakken. Wees voorzichtig en voeg niet te veel water toe; streef naar een dikke papconsistentie.
  3. Voeg frambozen en zoetstoffen toe.
    Voeg na 10 minuten koken de (bevroren) frambozen, xylitol en citroensap toe aan de gierst. Roer de frambozen door de gierst tot ze helemaal zacht en gepureerd zijn. Kook nog eens 20 minuten op lage temperatuur om de gierst dikker te maken en te binden. Blijf goed roeren voor een gladde pudding.
  4. Voeg lijnzaad toe en laat de gierst afkoelen.
    Roer het gemalen lijnzaad erdoor om de textuur te verbeteren. Laat de gierst ongeveer 20 minuten afkoelen. Plaats de afgekoelde gierst in een glas of kommetje en gebruik kleinere glazen om indien gewenst individuele puddingvormen te maken. Zet de gierst een uur of een nachtje in de koelkast.
  5. Serveer.
    Om te serveren, draai je het glas ondersteboven en schud je zachtjes om de gierst los te maken. Ga met een sandwichmes langs de zijkanten van het glas om de pudding naar beneden te laten glijden. Je kunt de pudding ook rechtstreeks in het glas serveren.
  6. Bereid de chocoladesaus voor.
    Meng in een kleine kom alle ingrediënten voor de chocoladesaus. Meng de ingrediënten met een lepel tot ze goed gemengd zijn. Serveer de gekoelde pudding met de bereide chocoladesaus.

Notes

  • Bewaar de overgebleven pudding in een luchtdichte verpakking in de koelkast. De pudding kan maximaal 2-3 dagen worden bewaard.
  • Als je het koud serveert, serveer de pudding dan op een bord, zodat de vorm behouden blijft. Houd er rekening mee dat warm serveren resulteert in een pap (zonder vorm).
  • Als je het warm serveert, verwarm de pudding dan op in de magnetron of op de kookplaat, en voeg indien nodig een beetje water toe om de gewenste consistentie te behouden.

Nutrition

  • Serving Size: 3
  • Calories: 559
  • Sugar: 30 gr
  • Fat: 18 gr
  • Carbohydrates: 90 gr
  • Fiber: 20 gr
  • Protein: 16 gr