Description
Deze brownies zijn heerlijk, kleverig en een lekkere plantaardige traktatie. Ze zijn olievrij, gezoet met dadels en kunnen ook glutenvrij worden gemaakt.
Ingredients
Scale
- 425 gram zwarte bonen (uitgelekt en afgespoeld)
- 1 1/2 kopjes (ongeveer 490 gram) dadel siroop of ahornsiroop
- 2 eetlepels gemalen lijnzaad
- 1/2 kopje (50 gram) rauwe cacao poeder
- 1 eetlepel vanille-extract
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel bakpoeder/zuiveringszout
- 3/4 kopje (95 gram) gerstemeel (of volkoren bloem) maar glutenvrije bloem werkt ook geweldig in dit recept!
- 1 kop / 175 gram chocolade chips of gemalen donkere chocolade (minstens 75% cacao)
Instructions
- Blend de zwarte bonen en dadelstroop in een keukenmachine tot je een gladde massa hebt. Voeg de resterende ingrediënten toe en pulseer tot alles goed gemengd is. Plaats in een bakvorm met bakpapier. Bak op 175 °C gedurende 25-35 minuten tot een vork of tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de brownies volledig afkoelen en serveer.
Notes
Ik gebruikte kokosmeel als versiering, maar dat is totaal overbodig.