Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon heart heart icon heart solid heart solid icon
garlicky green beans on a white plate with a fork

De Beste Sperziebonen met Knoflook

  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 15
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 als bijgerecht 1x
  • Category: bijgerecht, starter
  • Method: fornuis
  • Cuisine: Glutenvrij, veganistisch, olievrij
  • Diet: Vegan

Description

Heerlijk veganistische groene bonen met knoflook! Veel knoflooksmaak, geen olie of boter en gecombineerd met amandelen voor een extra crunch. Alles in slechts 20 minuten!


Ingredients

Scale
  • ~ 300 gr verse sperziebonen, gewassen en puntjes verwijderd
  • ½ eetlepel (donkere) misopasta
  • 2 eetlepels sojasaus (of tamari of kokosamino’s)
  • 23 eetlepels water van de gekookte sperziebonen
  • 4 teentjes knoflook, niet fijngehakt maar in partjes gesneden
  • 1 eetlepel citroen- of limoensap
  • ½ eetlepel dadelstroop
  • ½ eetlepel geschaafde amandelen

Instructions

Verwijder de puntjes van de sperziebonen en spoel de sperziebonen af ​​onder stromend water.

Doe de sperziebonen in een pan met kokend water en laat het ongeveer 5 minuten koken of tot de sperziebonen een beetje zacht zijn. Je kunt de sperziebonen ook stomen in plaats van koken.

Haal de sperziebonen uit de pan, maar gooi het water niet weg. Ik gebruik een tang om de sperziebonen veilig uit het kokende water te halen.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag (nonstick pan) op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen toe.

Schuif de sperziebonen opzij en voeg aan de andere kant van de pan de gesneden knoflook, 2-3 eetlepels water van de gekookte sperziebonen, sojasaus, misopasta, citroensap en dadelstroop toe. Roer om te combineren tot de knoflook goed bedekt is met alle ingrediënten en bruin begint te worden.

Verplaats vervolgens de sperziebonen naar de andere kant van de pan, om te combineren met de knoflook. Roer goed om te combineren zodat alle sperziebonen bedekt zijn met de saus.

Draai de sperziebonen constant totdat ze heldergroen worden en misschien een paar kleine bruine vlekjes krijgen, dit kost ongeveer 3 minuten.

Als de sperzienbonen te droog worden, zet dan het vuur lager en voeg een eetlepel water en ½ theelepel sojasaus toe.

Optioneel: voeg voor het serveren gesneden amandelen toe voor extra smaak en knapperigheid. Roer goed om te combineren.

Serveer direct warm.



Notes

Deze sperziebonen zijn luchtdicht afgesloten ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Keywords: Glutenvrij, veganistisch, olievrij, bijgerecht, sperziebonen, knoflook

Read previous post:
Green curry tofu in a black bowl with tofu and a basil leaf on top and a silver spoon on a grey backdrop
De Beste Thaise Groene Curry met Tofu (olie-vrij & makkelijk)

  Wie houdt er nu niet van een verwarmende kom met heerlijk eten? Ik ben er zo dol op dat

Close