Description
Dadelpasta is een heerlijke toevoeging aan elke keuken. Deze pasta is een volledig natuurlijke zoetstof op basis van fruit, gemaakt van 2 eenvoudige ingrediënten.
Ingredients
- 1 kop Medjool dates (ongeveer 13 dadels / 190 gr), zonder pit
- 1 tot 3 kopjes water (1 kop water is 240 ml)
Instructions
Begin met het weken van de dadels in een kom met wat water. Laat de dadels enkele uren (of een nachtje) weken. Hoe langer je de dadels laat weken, hoe zachter ze zullen zijn en makkelijker te blenden. Als je de kleine harde dadels gebruikt, heb je waarschijnlijk meer tijd nodig om ze zachter te maken.
Na het weken verwijder je de pit uit de dadels en doe je de dadels met ongeveer 1/4 van het weekwater in een blender of keukenmachine.
Blend de dadels en het water tot je een zachte, romige siroop hebt; voeg meer water toe als het te dik is. Bewaar de dadelpasta in een glazen pot. Je kunt de dadelpasta ongeveer 10 dagen in de koelkast bewaren.
Equipment

Notes
Voor een diepere smaak kun je plantaardige melk gebruiken in plaats van water.
Een theelepel vanille-extract zorgt voor een subtiel vleugje extra zoetheid.
Keywords: dadel siroop,