Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
How to make Date Paste

Hoe maak je Dadelpasta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 from 1 review
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 1 kop / 200 gram 1x
  • Category: snack, zoet, zoetmiddel
  • Method: blender
  • Diet: Vegan

Description

Dadelpasta is een heerlijke toevoeging aan elke keuken. Deze pasta is een volledig natuurlijke zoetstof op basis van fruit, gemaakt van 2 eenvoudige ingrediënten.


Ingredients

Scale
  • 1 kop Medjool dates (ongeveer 13 dadels / 190 gr), zonder pit
  • 1 tot 3 kopjes water (1 kop water is 240 ml)

Instructions

Begin met het weken van de dadels in een kom met wat water. Laat de dadels enkele uren (of een nachtje) weken. Hoe langer je de dadels laat weken, hoe zachter ze zullen zijn en makkelijker te blenden. Als je de kleine harde dadels gebruikt, heb je waarschijnlijk meer tijd nodig om ze zachter te maken.

Na het weken verwijder je de pit uit de dadels en doe je de dadels met ongeveer 1/4 van het weekwater in een blender of keukenmachine.

Blend de dadels en het water tot je een zachte, romige siroop hebt; voeg meer water toe als het te dik is. Bewaar de dadelpasta in een glazen pot. Je kunt de dadelpasta ongeveer 10 dagen in de koelkast bewaren.



Notes

Voor een diepere smaak kun je plantaardige melk gebruiken in plaats van water.

Een theelepel vanille-extract zorgt voor een subtiel vleugje extra zoetheid.