Description
Voor deze super heerlijke cranberrysaus met sinaasappelsap heb je slechts 4 ingrediënten nodig. Het is klaar in 20 minuten en natuurlijk gezoet met sinaasappelsap en dadels!
Ingredients
- 300 gram verse of bevroren veenbessen *
- 115 ml vers geperst sinaasappelsap (ongeveer 1 grote sinaasappel) *
- 70 ml dadelsiroop
- 1 theelepel vanille-extract
- Optionele ingrediënten: ½ theelepel kaneel, 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat, 1/4 theelepel gemalen kruidnagel, gehakte muntblaadjes of tijm.
Instructions
Als je verse cranberries/veenbessen gebruikt, spoel ze dan af onder stromend water.
Plaats alle ingrediënten in een middelgrote pan of pot op hoog vuur. Breng langzaam aan de kook. Houd een deksel in de buurt, want de cranberries zullen openspringen zodra ze opwarmen. Wanneer de bessen openspringen, zet je het vuur lager en laat je het sudderen. Roer af en toe om te voorkomen dat de cranberries aan de pan blijven plakken. Laat het ongeveer 5-7 minuten sudderen.
Wanneer bijna alle cranberries open zijn gesprongen en de saus een beetje dikker is, haal dan de pan van het vuur.
Met een vork kun je nu de nog steeds hele cranberries pureren. Maar je kunt ook besluiten om de cranberries heel te laten voor extra textuur. Serveer warm of laat afkoelen.
Je kunt eventuele restjes tot 5 dagen in de koelkast bewaren.