Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
cranberry sauce in white bowl decorated with orange slices, cranberries and thyme

Cranberrysaus Met Sinaasappelsap | 4 ingrediënten + Natuurlijk Gezoet

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 10
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 grote porties 1x
  • Category: bijgerecht
  • Method: fornuis
  • Cuisine: Amerikaans

Description

Voor deze super heerlijke cranberrysaus met sinaasappelsap heb je slechts 4 ingrediënten nodig. Het is klaar in 20 minuten en natuurlijk gezoet met sinaasappelsap en dadels!


Ingredients

Scale
  • 300 gram verse of bevroren veenbessen *
  • 115 ml vers geperst sinaasappelsap (ongeveer 1 grote sinaasappel) *
  • 70 ml dadelsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Optionele ingrediënten: ½ theelepel kaneel, 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat, 1/4 theelepel gemalen kruidnagel, gehakte muntblaadjes of tijm.

Instructions

Als je verse cranberries/veenbessen gebruikt, spoel ze dan af onder stromend water.

Plaats alle ingrediënten in een middelgrote pan of pot op hoog vuur. Breng langzaam aan de kook. Houd een deksel in de buurt, want de cranberries zullen openspringen zodra ze opwarmen. Wanneer de bessen openspringen, zet je het vuur lager en laat je het sudderen. Roer af en toe om te voorkomen dat de cranberries aan de pan blijven plakken. Laat het ongeveer 5-7 minuten sudderen.

Wanneer bijna alle cranberries open zijn gesprongen en de saus een beetje dikker is, haal dan de pan van het vuur.

Met een vork kun je nu de nog steeds hele cranberries pureren. Maar je kunt ook besluiten om de cranberries heel te laten voor extra textuur. Serveer warm of laat afkoelen.

Je kunt eventuele restjes tot 5 dagen in de koelkast bewaren.