Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Zucchini Muffins in white muffin mold on a marble cutting board on a a green napkin

Courgette Muffins

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 45
  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 11 muffins 1x
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Description

Deze courgette muffins zijn gezoet met dadelsiroop, veganistisch, olievrij en glutenvrij. Deze muffins zijn gemaakt met courgette, ja een groente, maar toch zo heerlijk en lekker luchtig.


Ingredients

Scale
  • 85 gr appel puree (appelmoes)
  • 107 ml dadelsiroop of ahornsiroop
  • 2 ”flax-eieren” – mix 2 eetlepels gemalen lijnzaad met 6 eetlepels water (roer en laat een paar minuten rusten)
  • 160 ml ”karnemelk” (mix 160 ml amandel- of sojamelk met 2 theelepels azijn, en laat even rusten voor gebruik)
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zeezout
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 ½ kopjes geraspte courgette (1 kleine tot middelgrote courgette van ongeveer 200 gr – kneed het overtollige vocht uit de courgette voordat je het in het beslag roert)
  • 225 gr glutenvrije meel, witte volkoren meel of gewone volkoren meel

Instructions

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Als je geen anti-aanbak muffinvorm hebt of geen siliconen bakvormpjes gebruikt, vet je muffinvorm dan in met kokosolie.

Combineer de appelmoes en dadelsiroop in een grote mengkom. Roer tot dit goed gecombineerd is.

Voeg de ”flax-eieren” toe en meng door.

Voeg de ”karnemelk”, kaneel, bakpoeder, zout en vanille-extract toe en roer om te combineren.

Voeg de geraspte courgette toe, roer en voeg dan de bloem toe. Roer tot goed gecombineerd.

Verdeel het beslag over de muffin vormpjes.

Bak de muffins 30 tot 45 minuten, of totdat de muffins (goud) bruin beginnen te worden. Je kunt ook een tandenstoker-test doen. Steek een tandenstoker in een muffin, de muffins zijn klaar als de tandenstoker droog eruit komt.

Laat de muffins afkoelen op een koelrek.

Als je muffins over hebt dan kun je dit voor een paar dagen afgedekt bewaren op kamertemperatuur of in de koelkast.