Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
vegan peanut butter chocolate chip cookies with melted chocolate on top on a white plate with a white backdrop

CHOCOLADE PINDAKAAS KOEKJES

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 5-10
  • Total Time: 0 hours
  • Yield: 9 grote koekjes 1x
  • Category: zoet, gebak
  • Method: oven
  • Cuisine: Amerikaans
  • Diet: Vegan

Description

Heerlijke vegan chocolade pindakaas koekjes met smeltende chocolade in het midden. Deze koekjes zijn makkelijk om te maken met minder dan 10 ingrediënten. Een rijke pindakaassmaak met een subtiele chocoladesmaak. Glutenvrij en olievrij.


Ingredients

Scale
  • 200 gram kokossuiker
  • 240 gram (krokante) pindakaas
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 90 gram havermeel (glutenvrij)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 60 ml amandelmelk
  • 3 eetlepels veganistische chocolade brokken of chips
  • 59 stukjes pure vegan chocolade stukjes om in het midden van de koekjes te duwen

Instructions

Verwarm de oven voor op 180°C

Suikerachtige pindakaas
Voeg de kokossuiker en pindakaas toe aan een middelgrote kom en meng gedurende één minuut in een staande mixer of 5 minuten met een vork. De suiker moet goed worden gecombineerd met de pindakaas. Er mogen geen klonten achterblijven. Als je krokante pindakaas gebruikt, zijn er stukjes pinda zichtbaar.

Voeg vanille toe aan de kom en meng 30 seconden in een staande mixer of met een vork.

Droge ingrediënten
Combineer havermeel, bakpoeder en zout in een aparte kleine kom. Meng goed.

Combineren
Voeg de droge ingrediënten toe aan de kom met de suikerachtige pindakaas en meng goed. Voeg de amandelmelk toe en meng opnieuw.

Voeg ten slotte de chocolade stukjes toe en combineer. Het geheel moet plakkerig zijn.

Vorm
Met een maatbeker (een 1/3 kopje maatbeker) schep je gelijke hoeveelheden beslag uit de kom. Leg dit gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat. Je zou ongeveer 9 grote koekjes moeten kunnen maken.

Bakken
Bak 5 minuten op 180°C en haal uit de oven, maar laat de koekjes op de bakplaat liggen. Laat volledig afkoelen tot de koekjes gestold zijn.

Op kamertemperatuur bewaren
Bewaar de koekjes afgedekt op kamertemperatuur. Je kunt er tot 5 dagen van genieten, ook al zal de textuur wat harder zijn. Deze koekjes zijn ook tot 3 maanden diepvriesvriendelijk. Ontdooi de koekjes in de koelkast als je trek hebt in de koekjes. Je kunt het beslag ook invriezen. Wanneer je klaar bent om deze koekjes te bakken, ontdooi je het beslag op kamertemperatuur totdat je de koekjes kunt vormen om te bakken.


Notes

  • Je pindakaas (knapperig of romig) moet dik en romig zijn.
  • Veganistische chocolade chips zijn heerlijk voor dit recept, maar ieder andere heerlijke veganistische chocolade kan in stukjes worden gehakt en voor dit recept worden gebruikt, hetzij voor het beslag of als een smeltende topping.
  • De koekjes worden stevig als ze afkoelen. Het is essentieel om de koekjes af te laten koelen en op te laten stijven voordat je de koekjes van de bakplaat op een bord legt.
  • Ik gebruik een 1/3 maatbeker om de koekjes vorm te geven, maar een ijsschepper is ook een goede (en traditionele) manier om de koekjes vorm te geven.
  • Als je deeg te plakkerig is om te vormen, maak dan je handen/vork nat om de koekjes te maken.
  • Als je de koekjes met een vork plat maakt, worden ze wat knapperiger.
  • Bak deze koekjes slechts 5 minuten voor zachte koekjes, bak de koekjes 10-15 minuten voor een taaier en knapperiger koekje.
  • Als de hoeveelheid suiker in dit recept te zoet voor je is, verminder dan de hoeveelheid suiker en pindakaas, melk en bloem. Dus als je 10% minder suiker gebruikt, gebruik dan 10% minder pindakaas, bloem en melk.
  • Als je deze koekjes niet per se glutenvrij wilt maken, kun je bloem met gluten gebruiken. Bak 5 minuten en doe een vorktest om te zien of ze gaar zijn. Havermeel kan rauw worden gegeten, maar het is niet aanbevolen om bloem rauw te consumeren.
  • Bewaar de koekjes afgedekt op kamertemperatuur. Je kunt er tot 5 dagen van genieten, ook al zal de textuur wat harder zijn.