Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chocolade Bananenbrood uit een Kom

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Pick up Limes
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 50 mins
  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 10 servings 1x
  • Category: snack, ontbijt,vegan
  • Cuisine: vegan, plantaardig, gezond,

Description

Als je op zoek bent naar een makkelijke bananenbrood recept dan is deze chocolade bananenbrood uit een kom heerlijk!


Ingredients

Scale
  • 2 eetlepels (14g) gemalen lijnzaad
  • 6 eetlepels (90 ml) water
  • 3 medium rijpe bananen
  • 1/4 kopje (60 ml) plantaardige olie (niet olijfolie)
  • 1/4 kopje (60g) appelmoes
  • 1/2 kop (100g) suiker
  • 1 theelepel (5g) zuiveringszout (baking soda)
  • 1/2 theelepel (2,5 g) bakpoeder
  • 1/2 theelepel (2,5 g) zout
  • 1 theelepel (5 ml) pure vanille extract
  • 1 theelepel (5g) gemalen kaneel
  • 1 3/4 kopje (280 g) witte tarwemeel
  • 1/2 kop (90g) zuivelvrije donkere chocolade, grof gehakt

Instructions

  1. In een grote kom meng je de lijnzaad en water samen. Laat het 5 minuten rusten tot het een gel vormt, meng tussendoor even een keertje alles goed.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet lichtjes een kleine broodvorm in (23 x 13 cm of 30 x 13 cm).
  3. Zodra de lijnzaadjes een gel hebben gevormd met het water, voeg je de bananen toe aan de kom en stamp dit goed samen. Voeg vervolgens de olie, appelmoes en suiker toe en meng tot alles goed gecombineerd is.
  4. Eén voor één, voeg je nu de zuiveringszout, bakpoeder en zout toe, roer na elke toevoeging. Voeg vervolgens ook de vanille en kaneel toe en roer tot het goed gecombineerd is.
  5. Voeg de bloem toe (1/3 deel per keer), combineer zachtjes tot alles goed gemengd is. Voeg vervolgens de chocolade toe en meng alles voorzichtig (niet te veel). Bewaar wat chocolade indien je dit als garnering wilt gebruiken.
  6. Giet het mengsel nu in de gesmeerde vorm/bakvorm en garneer met wat extra kaneel en chocolade stukjes als je dat lekker vindt. Bak de bananenbrood tot de top mooi goud bruin is. Als het brood begint weg te trekken aan de zijkanten, en een tandenstoker komt er schoon uit is het klaar. Dit duurt ongeveer 40-50 minuten (afhankelijk van de bakvorm die je gebruikt).
  7. Laat de bananenbrood afkoelen. Snijd in plakjes, serveer en geniet!