Description
Deze bosbessen smoothie zonder banaan is waarschijnlijk de meest romige bosbessen smoothie ooit. Deze smoothie is ook veganistisch, lekker, bevat alle goede voedingsstoffen en kun je al met slechts 5 ingrediënten maken.
Ingredients
Scale
- 1 kleine zoete aardappel, gekookt en ingevroren (zie ”notes”)
- 150 gram (bevroren) bosbessen
- 40 gram cashewnoten
- 240 ml sojamelk
- 1 Medjool-dadel (meer voor een zoetere smoothie)
Optioneel:
Instructions
Voeg alle ingrediënten toe aan een blender.
Blend op gemiddelde snelheid en zodra de blender grip krijgt, verhoog je de snelheid naar hoog.
Blend ongeveer 20 seconden of tot de smoothie glad is. Blend je smoothie niet te lang, anders wordt het warm.
Zodra de smoothie glad en romig is, proef en voeg een extra Medjool-dadel toe voor een zoetere smoothie of een scheutje water voor een dunnere smoothie.
Serveer direct.
Notes
- Om bevroren zoete aardappel te krijgen, pel je de zoete aardappel en snijd je deze in kleinere stukjes. Kook of stoom tot het zacht is. Plaats in de vriezer en laat minstens een paar uur invriezen.
- Deze bosbessen smoothie kan goed in de koelkast worden bewaard, in een glazen pot die tot de rand is gevuld met een deksel. Je kunt de smoothie 2-3 dagen bewaren.