Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
three bowls of creamy cauliflower soup on a grey backdrop in a light bowl decorated with thyme

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 20
  • Total Time: 30 minutes
  • Category: voorgerecht
  • Method: fornuis

Description

Deze verwarmende romige vegan bloemkoolsoep is een heerlijk voorgerecht of lunch. Het is licht, olievrij, maar romig met een kaassmaak door de edelgistvlokken.


Ingredients

Scale
  • 75 gram ongezouten en ongebraden cashewnoten + 150 ml kokend water
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 grote aardappel, gechild en in blokjes gesneden
  • 34 knoflook teentjes, geperst
  • 1 liter water
  • 2 blokjes plantaardige groente boullion of drie tsp als je een poeder boullion gebruikt
  • 2 theelepels miso (naar keuze)
  • 15 gram edelgistvlokken
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie of water

Instructions

Voeg de cashewnoten en hete water toe in een kommetje en zet apart voor ongeveer 20 minuten om te laten weken.

In een grote pan verwarm de olie of water en voeg de geraspte knoflook toe aan de pan. Roer en laat de knoflook niet aanbranden, maar slechts verwarmen.

Was de bloemkool en verdeel in roosjes.

Voeg 1 liter water toe aan de pan met de boullion blokjes, maar begin met slechts een beetje water om het boullion blokje op te lossen. Roer de knoflook en boullion blokje los en voeg dan de rest van het water toe.

Voe de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes toe.

Laat dit zachtjes op middelhoog vuur sudderen.

Giet de geweekte cashewnoten af en voeg de geweekte cashewnoten toe aan de pan.

Voeg ook de edelgistvlokken toe.

Laat sudderen tot de aardappelblokjes zacht zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten, maar hoe langer dit suddert hoe lekkerder.

Als de soep bijna klaar is voeg dit dan aan de blender toe samen met de miso.

Blend op middelhoog tot de soep heerlijk zacht en romig is.

Proef en voeg peper en zout naar smaak toe.

Serveer warm.


Notes

Je kunt dit ook vooraf maken. Bewaar het 3-4 dagen in een luchtdicht bakje in de koelkast en verwarm op het fornuis om te serveren.  Je kunt de soep op deze manier ook invriezen.

Tip: ben je niet zo van de romige soepjes maar vind je dit wel een lekker recept? Snijd je bloemkoolroosjes en aardappelblokjes iets fijner en blend alleen de helft van de soep. Voeg de gepureerde soep daarna weer toe aan de pan. Op deze manier heb je een romige, maar niet geheel gladde soep met wat textuur.