Description
Een lichte en heerlijke manier om bloemkool rijst / bloemkool couscous te maken. Een eenvoudig recept dat aan bijna ieder gerecht kan worden toegevoegd. Licht, luchtig en makkelijk te bereiden.
Ingredients
Scale
- 1 middelgrote bloemkool
- 1 fijngehakt uitje
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 grote wortelen (in stukjes gesneden)
- 70 gram groene erwten (bevroren of goed afgespoeld uit een glazen pot)
- 120 ml water
- 1 blokje groentebouillon
- zee zout en zwarte peper naar smaak
- optioneel: kruiden zoals kurkuma, komijn en knoflookpoeder (optioneel, voeg een blokje groenten bouillon toe)
Instructions
- Was en snijd de bloemkool roosjes en pulseer het in de keukenmachine tot je ”rijst” hebt.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt de kokosolie. Voeg de gesnipperde ui toe.
- Als het uitje goudbruin is, voeg een groente bouillon blokje toe, water, de bloemkool rijst en wortelen en laat dit voor ongeveer 5 minuten sudderen, of totdat het zacht genoeg is (het water verdampt is).
- In de laatste paar minuten voeg de groene erwten toe.
- Breng op smaak met peper, zout en kruiden.
Notes
- Voor extra smaak voeg wat verse kruiden of vers limoensap toe nadat de rijst klaar is of een beetje tamari/soya saus.
- Tip: je kunt de bloemkool rijst na het malen in de keukenmachine goed invriezen. De rijst kan in een luchtdichte container tot drie maanden worden bewaard. Voor gebruik ontdooi je de rijst een paar minuten buiten de koeling.