Description
Bloemkool puree is een eenvoudig licht recept, een heerlijke bijgerecht of gewoon een heerlijke dip. Het is romig, smaakvol en absoluut heerlijk.
Ingredients
Scale
- 1 middelgrote bloemkool, in roosjes gehakt
- 3–4 grote (geroosterde) teentjes knoflook (ik houd van meer knoflook)
- 2 eetlepels lente-uitjes (2 kleine steeltjes)
- 1 theelepel fijngehakte rozemarijn (optioneel)
- 1 eetlepel ongezoete amandelmelk
- 3–4 eetlepels edelgistvlokken
- 1 eetlepel kokosolie
- Keltisch zeezout en peper naar smaak
Instructions
- Vul een grote pan met water en plaats de een stoompan op de pan. Breng het water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe in de stoompan.
- Zet het vuur aan de kook en plaats de deksel op de stoompan, stoom voor ongeveer 8 minuten, of tot ze gaar zijn.
- Plaats de gestoomde bloemkool in een keukenmachine of blender.
- Voeg de geroosterde knoflook, rozemarijn, amandelmelk, edelgistvlokken, olie, zout en peper toe en mix/blend tot een gladde puree (de gewenste textuur).
- Serveer en top met lente-uitjes en edelgistvlokken.
Nutrition
- Serving Size: 2