Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Cauliflower Puree

Bloemkool Puree

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Category: dip, puree, bijgerecht, snack
  • Cuisine: vegan, plantaardig, vegetarsich

Description

Bloemkool puree is een eenvoudig licht recept, een heerlijke bijgerecht of gewoon een heerlijke dip. Het is romig, smaakvol en absoluut heerlijk.


Ingredients

Scale
  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes gehakt
  • 34 grote (geroosterde) teentjes knoflook (ik houd van meer knoflook)
  • 2 eetlepels lente-uitjes (2 kleine steeltjes)
  • 1 theelepel fijngehakte rozemarijn (optioneel)
  • 1 eetlepel ongezoete amandelmelk
  • 34 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Keltisch zeezout en peper naar smaak

Instructions

  1. Vul een grote pan met water en plaats de een stoompan op de pan. Breng het water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe in de stoompan.
  2. Zet het vuur aan de kook en plaats de deksel op de stoompan, stoom voor ongeveer 8 minuten, of tot ze gaar zijn.
  3. Plaats de gestoomde bloemkool in een keukenmachine of blender.
  4. Voeg de geroosterde knoflook, rozemarijn, amandelmelk, edelgistvlokken, olie, zout en peper toe en mix/blend tot een gladde puree (de gewenste textuur).
  5. Serveer en top met lente-uitjes en edelgistvlokken.


Nutrition

  • Serving Size: 2