Description
Aquafaba is de vloeistof die overblijft van gekookte kikkererwten en het is geweldig in veel veganistische (zoete) recepten, zoals veganistische mayo, als eivervanger, in gebakken recepten en meer!
Ingredients
Scale
- 1 blikje kikkererwten (ongeveer 420 gram kikkererwten) (uitgelekt maar het vocht moet je bewaren! – dat is de aquafaba) je kunt de kikkererwten voor een ander recept gebruiken
- optioneel: 1/4 theelepel wijnsteen en 1 theelepel vanille-extract
Instructions
- Laat de kikkererwten uitlekken en bewaar het vocht – dat is de aquafaba. Doe het in een grote mengkom en klop het op.
Je kunt een handmixer of een mixer gebruiken. - Met de hand kost het wat tijd en het resultaat kan minder luchtig zijn. Je kunt wijnsteen toevoegen om de bonenvloeistof vloeibaarder te maken. Dit vermindert de tijd die nodig is om te kloppen. En de pieken zullen steviger zijn.
- Als je aquafaba de gewenste dikte heeft bereikt, ben je klaar. Meestal duurt het ongeveer 5 minuten om pieken te krijgen, afhankelijk van je apparatuur.
Notes
- Beste tip: neem de tijd om stijve pieken te krijgen.
- Aquafaba kan 2-3 dagen in de koelkast bewaard worden, maar dan is het niet meer stevig.
Keywords: aquafaba, ei-vervanger